DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

„Nem értünk egyet” – reagált az Andretti az F1 elutasítására

Közleményt adott ki az amerikai istálló: nem értenek egyet az elutasításuk kapcsán felhozott érvekkel, de ennek ellenére tovább folytatják a munkát.

Szerda délután jelentette be a Formula-1, hogy bár októberben az FIA zöld jelzést adott az érdeklődő új csapatok számára kiírt pályázaton a General Motorshoz tartozó Cadillackel összeálló Andretti Globalnak, mégsem veszik fel tizenegyedik istállóként őket a mezőnybe.

Az F1 hosszú listába szedte azokat a pontokat, amelyek az elutasítás mellett szóltak, többek között azzal érvelve, hogy szerintük az Andretti Cadillac formáció nem lenne versenyképes, fel sem mérték az F1 által jelentett kihívást, és szerintük inkább a száguldó cirkusz jelentene hozzáadott értéket az Andrettinek, nem pedig fordítva. Ezekről itt írtunk részletesebben.

Az Andretti családból elsőként az 1978-as világbajnok Mario Andretti, az alapító Michael Andretti apja reagált, aki a Twitteren annyit írt, hogy lesújtotta a FOM döntése.

f1-andretti-michael



Késő este aztán az Andretti Global is kiadott egy rövid közleményt, amelyben egyet nem értésüket fejezték ki a döntéssel kapcsolatban, de azt is hozzátették, hogy a megkezdett – és már igencsak előrehaladott állapotban lévő – munkát így is folytatni fogják:

„Az Andretti Cadillac áttekintette a Formula One Management Limited által megosztott információkat, és határozottan nem ért egyet az abban foglaltakkal. Az Andretti és a Cadillac két sikeres globális motorsportszervezet, amely elkötelezett az iránt, hogy egy igazi amerikai gyári csapatot indítson az F1-ben a világ legjobbjai mellett.”

„Büszkék vagyunk a jelentős fejlődésre, amelyet így is elértünk egy roppant versenyképes autó és erőforrás fejlesztésében, amely mögött egy tapasztalt csapat áll, a munkánkat pedig ütemezetten tovább folytatjuk”

„Az Andretti Cadillac emellett szeretné fogadni és megköszönni a rajongóknak, akik kifejezték a támogatásukat” – zárult az istálló közleménye.

Arról, hogy az F1 milyen bizonyítványt állított ki az Andretti Cadillac elutasításával, Gobodics Tamás írt jegyzetet, amely ide kattintva olvasható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: