DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 18. csütörtök
F1

Felkérdezte az F1-et az amerikai kongresszus 12 tagja az Andretti elutasítása miatt

Levelet írt a Liberty Mediának az USA kongresszusának 12 képviselője, amelyben az Andretti és a General Motors elutasításának okairól érdeklődtek.

Az Amerikai Egyesült Államok kongresszusának 12 tagja írt egy levelet az F1-et birtokló Liberty Mediának, amelyben követelik, hogy a cég árulja el, miért utasította vissza az Andretti beszállását a száguldó cirkuszba.

Mint ismert, január végén egy meglehetősen furcsa, és nagy port kavaró elutasítást tett közzé a sportág vezetése, amelyben helyenként nevetséges, helyenként arcpirító indokokkal utasították vissza az amerikai alakulat és a General Motors jelentkezését.

Mario Andretti azonban Washingtonban találkozott John Jamesszel, a kongresszus republikánus tagjával, aki szintén szerepel a levél 12 aláírója között – de nemcsak republikánusok, hanem demokraták is aláírták ezt a megkeresést.

michael-andrettiA levelet Greg Maffeinek címezték, és kifejezték azon aggodalmukat, hogy ez az elutasítás két amerikai vállalatot, az Andretti Globalt és a General Motorst gátolta meg abban, hogy részt vegyen az F1-ben – hozzátéve, hogy sportszerűtlen és helytelen, hogy az amerikai cégeket nem engedik csatlakozni, és csak európai F1-es csapatokkal akarnak versenyezni.

A kérdések között szerepel, hogy az FOM egészen pontosan milyen felhatalmazással utasította el az Andretti kérelmét, és hogy egészen pontosan milyen racionális érvek állnak emögött.

Egyúttal azt is felvetették, hogy ugye nem az az érv, hogy a General Motors így betörhetne az európai piacra, mert ha igen, az törvénysértő – a 12 aláíró viszont felvetette, hogy a Liberty szerint az Andretti elutasítása hogyan fér össze a versenyjogi törvényekkel.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: