DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 3. hétfő
F1

Hivatalos: Pat Symonds az Andrettihez igazol

A Formula–1 vezető technikai igazgatója elhagyja a sportág vezetését és az Andretti készülő F1-es projektjében vállal szerepet!

Néhány órával az első sajtóhíreket követően hivatalosan is megerősítették, hogy távozik posztjáról az F1 vezető technikai igazgatója, Pat Symonds, aki pályafutását a kertészkedési szabadság lejártát követően az Andrettinél folytatja karrierjét.

A bejelentés különösen pikáns annak fényében, hogy szűk négy hónappal ezelőtt az F1 többek között azzal az érvvel nem támogatta az Andretti érkezését, hogy az amerikaiak nem tűnnek alkalmasnak a királykategóriás szereplésre – most pedig a sportág vezető beosztású tisztségviselője döntött úgy, hogy elfogadja az Andretti ajánlatát.

Az Andretti Global első embere, Michael Andretti e szavakkal köszöntötte Symondst a csapatnál: „Nem is lehetnénk izgatottabbak, hogy Patet az Andretti családban köszönthetjük. Az aerodinamika, a járműdinamika és az F1-es erőforrások területén meglévő ismeretei kulcsfontosságúak lesznek ahhoz, hogy tovább építhessünk egy versenyképes csapatot.”

symonds-dppi



„Úgy vélem, hogy az ő szakértelme kulcsfontosságú volt az F1 történetének alakításában, és sokat mond, hogy bizalmat szavazott nekünk azzal, hogy csatlakozik a munkánkhoz” – olvasható a csapat sajtóközleményében. Az Andretti technikai igazgatója, Nick Chester szintén méltatta Symonds szakértelmét:

 

„Volt szerencsém a múltban együtt dolgozni vele, óriási tudással rendelkezik, amire támaszkodhatunk. Olyan szakértelmet hoz magával különböző műszaki területeket és a csapat működését illetően, ami segíteni fog nekünk az istálló fejlesztésében.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: