DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Az Alpine szívesen fogadna 11. F1-es csapatot, ha...

Bruno Famin szerint újra beszéltek volna az Andrettivel, ha az amerikaiak megkapták volna az engedélyt, de az FOM felelőssége, hogy milyen döntést hoz.

Az Alpine-nal állt előszerződésben tavaly az F1-be vágyó Andretti, ám ez a megegyezés már lejárt, és bár a franciák jelezték, hogy szükség esetén szívesen újratárgyalják a kontraktust, az F1 vezetősége ezt mintha meg sem hallotta volna: Stefano Domenicaliék úgy kommunikáltak az Andretti jelentkezését elutasító közleményükben, mintha az Alpine-t a szabályokkal kellene rákényszeríteni arra, hogy motort gyártson az amerikaiaknak.

A nyilvánvaló csúsztatás kapcsán Bruno Famin, az Alpine csapatfőnöke is kapott egy kérdést az istálló szerdai autóbemutatóján, amire érezhetően igyekezett a lehető legkevésbé támadható választ adni.

f1-alpine-2024



„Mi mindig azt mondtuk, hogy szívesen fogadnánk egy tizenegyedik csapatot, ha értéket hoznak a bajnokságba. Viszont ezt az FOM ítéli meg, az ő felelősségük, mert ők a promóterek. Hoztak egy döntést, amit mi hallunk. Ennyi” – mondta Famin.

„Hogy segítettünk volna az Andrettinek? Nem tudom. Voltak megbeszéléseink, és mindig azt mondtuk, hogy újra beszélünk, ha megkapják a garanciát. Ez egy lehetőség volt, de nem döntöttünk semmiről” – tért ki az Alpine vezetője.

A szabályok értelmében ha egy csapatnak nincs motorszállító partnere, és nem tud senkivel megegyezni, akkor annak kell kötelezően erőforrásokat szállítani, aki a legkevesebb partnerrel van kapcsolatban – ez a Renault lenne, hiszen nincs egyetlen partnercsapata sem, csak a saját gyári istállója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: