DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Az FIA-elnök gyávának tartja vádlóit

Nem volt merszük Mohammed ben Sulayem szemébe nézni az FIA-elnök vádlóinak – a dubaji sportvezető tudja, kik állnak az ügy mögött, de nem nevezheti meg őket.

Az elmúlt időszak számos botrányos sztorija között talán valamelyest feledésbe is merültek a Mohammed ben Sulayem FIA-elnökkel szemben megfogalmazott vádak, amelyek többek között arról szóltak, hogy meg akarta torpedózni a Las Vegas-i Nagydíjat, valamint közbenjárt Fernando Alonso tavalyi dzsiddai büntetésének eltörlése érdekében.

Mindez azt követte, hogy a tavalyi év végén kirobbant úgynevezett Wolff-ügy miatt Susie Wolff rágalmazási keresetet indított az FIA-val szemben. Az FIA-elnököt ért támadásokra reagálva több határozott kiállást fogalmaztak meg Ben Sulayem mellett, többek között régiónk nemzeti szövetségei részéről is.

sulayem-2024



A francia AFP hírügynökségnek nyilatkozva az elnök kifejezte, menyire jól esett neki az elmúlt nyilvános kiállása a személye mellett: „El vagyok ragadtatva az FIA tagjainak támogatásától. Az embereknek meg kell érteniük, hogy a tagok juttattak oda, ahol vagyok.”

„Nem a médiától vagy a Formula–1-es csapattól származik a pozícióm, és bár tisztelem őket, de nem azért választottak meg, hogy azzal törődjek, hogy nekik vagy bárki másnak mi a véleménye rólam. Csak az érdekel, amit a programomban ígértem” – mondta, majd keserűen hozzátette:

bensulayem-2024

„Bárcsak az ellenem felhozott vádak egyszerűen csak vádak lennének, de a közvélemény bírósága máris elítélt. Nincs semmi rejtegetnivalóm” – mondta Ben Sulayem, aki elmondása szerint tudja, ki mozgatja a szálakat, és gyávának tartja a vádlókat:

„Nem volt merszük eljönni hozzám. Én egyenes gerinccel tudok bárki szemébe nézni, és kimondani, hogy sportember vagyok, és a szabályok szerint játszom. Tudom, hogy ki áll emögött az egész mögött, de nem mondhatom meg.”

sulayem-2023

Az FIA-elnököt arról is megkérdezték, milyen a kapcsolata a sportág kereskedelmi jogait birtokló Formula One Managementtel: „Nagyon jó! A FOM a partnerünk, velük nincs problémám, egyszerűen csak folytatni akarom velük a közös munkát” – mondta, majd végül kérésre a Horner-ügyről is véleményt formált:

„Együttérzek minden érintett féllel ebben az ügyben, de mi külső szereplők vagyunk, és nem önthetünk olajat a tűzre. Bízom a vizsgálatban, a másik félnek pedig joga van fellebbezni, de érinti ez az FIA-t? Nem hiszem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: