Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 9. kedd

Estoril

Sebestyén Peti megújulva érkezik Estorilba

Három hét szünet után Portugáliába érkezik a Supersport-világbajnokság mezőnye. A HUMDA közreműködésével versenyző Sebestyén Peti vállsérüléséből felépülve, újult erővel várja a világbajnokság harmadik fordulóját.

részletek

WTCR: Tassi Attila nyert Estorilban!

A második futam is mozgalmasra sikerült Portugáliában, ahol Monteiro drámája után a fiatal magyar pilóta első futamgyőzelmét szerezte. Michelisz Norbert is a dobogón.

részletek

WTCR: Taroltak a Hondák Estorilban

A Münnich Motorsport autóinak fölényét hozta a WTCR portugáliai kvalifikációja, melyen Esteban Guerrieri volt a leggyorsabb. Michelisz és Tassi révén két magyar is ott van a legjobb tízben.

részletek

Program: Ne maradj le semmiről a Stájer Nagydíjon!

Nincs megállás az F1-ben, hiszen jön az első osztrák futam, de lesz MotoGP is Assenben, valamint WTCR Estorilban – mutatjuk a hétvége időtervét a tv-közvetítésekkel együtt.

részletek

„Rossi sosem bocsájtott meg nekem!”

Amikor találkoznak, a 2006-os Portugál Nagydíj győztese még mindig látja a „Doktor” szemében, hogy nem felejtette el, hogy az ő sikerének is köszönhetően nem lett világbajnok abban az évben.

részletek

Brutálisat bukott egy Audi RS3 Estorilban

Az estorili versenypályán tortént az a baleset, melyben egy nagyban módosított Audi RS3-mal csapódtak a gumifalba, nagyjából 270 km/órás sebességgel. A 700 lóerőssé átalakított, 2018-as modell négy gyorskör után nem tudott megállni, miután túlhevültek a fékek.

részletek

Újból rekordot döntött a Honda Civic Type R

A WTCR-ben versenyző Tiago Monteiro közúti használatra is alkalmas, sorozatgyártású abroncsokkal futotta a körrekordot. A 2 perc 1,84 másodperces köridőnél még soha nem ért el jobb eredményt elsőkerék-hajtású szériaautó Estorilban, és miként a negyedik idei rekord is bizonyítja, a vadonatúj Civic Type R kategóriája leggyorsabb modellje. A „Type R Challenge – 2018” névre keresztelt sorozat keretein belül Európa öt híresebb versenypályáján döntött, illetve dönt rekordot az új Civic Type R.

részletek

Retro - Hajsza a félpontos győzelemért

Nemcsak saját őrületes felzárkózására, hanem Nigel Mansell műszaki hibájára is szüksége volt Niki Laudának ahhoz, hogy 1984-ben ezen a napon behúzza minden idők legkisebb különbséggel megnyert F1-es bajnoki címét.

részletek

Retro – Téridő-kontinuum

Nehéz lenne vitatni, hogy a mai nap világszerte a Vissza a jövőbe-sorozatról szólt, így van ez nálunk is, hiszen úgy tűnik, hogy október 21-ének valami különös jelentősége van az F1 téridő-kontinuumában.

részletek

Retro – Kizárt autó ütötte ki Sennát

Mansell tolat a bokszban, majd kizárása után kiüti Sennát, a Minardi először és utoljára vezet versenyben, a pénteki selejtezőből dobogóra ér egy kiscsapat. Őrült F1-es futam szeptember 24-én Portugáliában.

részletek

Retro - Mansellnek nincs ki a négy kereke

A brit oroszlánnak néhányszor meggyűlt a baja a kerekekkel pályafutása során, és 1991-ben persze hogy akkor jött el a szezon egyik legemlékezetesebb pillanata, amikor az F1-es vb már a hajrájában járt.

részletek

Retro – Minden idők legjobbja, Alain Prost

A kétszeres világbajnok francia megnyerte a tömegbalesettel induló Portugál Nagydíjat ezen a napon, 28. győzelmével pedig az F1 történetének legsikeresebb versenyzőjévé vált.

részletek