Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. június 28. kedd
Motor

Sebestyén Peti: Bukás, majd pontszerzés Estorilban

Felemásan alakult a portugál hétvége a Supersport-világbajnokság magyar motorosának, aki a szombati elesése után a második futamon egy 13. hellyel gazdagodott a Bardahl Evan Bros. Yamaháján.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Nehéz szombaton van túl a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti. A VB egyetlen magyarjának a pozitív pénteki nap után nem sikerült jól a szombat. Az időmérő edzésen a 15. helyre kvalifikált, majd sajnos a verseny első felében elment a motor eleje és bár vissza tudott állni, így csak a mezőny végén ért célba.

sebestyen-peti-estoril-1A pénteki szabadedzések még jól végződtek a Supersport-vb estorili versenyén, Sebestyén Péter az összetettben a 8. helyet szerezte meg. Az FP2 végén úgy tűnt, jó irányt talált a csapat a beállításokkal. Szombatra azonban sajnos nem sikerült előrelépni: már az időmérő sem a tervek szerint sikerült, hiszen a 15. helyre kvalifikált, a versenyen pedig előzés közben elment a motor eleje.

„Nem tudok túl sok mindent hozzáfűzni a mai naphoz. Az esés után visszaálltam, mert fontos volt adatokat gyűjtenem a vasárnapi napra. Remélem holnapra találunk megoldást és kicsit jobban érzem majd magam a motoron. Ezt a mai napot legszívesebben elfelejteném, de holnap mindent bele fogunk adni” – mondta el a HUMDA pilótája.

sebestyen-peti-estoril-2

Vasárnap reggel esős warm up fogadta a mezőnyt, a vizes pályán rengeteg bukással indult a nap, a 15 perces edzést piros zászlóval is megszakították. A versenyre felszáradt ugyan a pálya, de a futam közben végig csepergett az eső, így nem volt könnyű dolguk a pilótáknak. Sebestyén Peti csapata egy új beállítással ment neki a változó körülményeknek, ami a futam első felében jó döntésnek bizonyult, utána viszont teljesen megszűnt a tapadás.

„Ez egy nagyon komplikált verseny volt. Az első körökben jól éreztem magam a motoron, utána viszont a futam kétharmadát végigszenvedtem. Nem igazán tudjuk még mi okozta a gumik ilyen mértékű kopását, remélem megtalálja rá a csapat a válaszokat. A hétvége talán egyetlen pozitívuma, hogy a vállam egész jó, minimálisan hátráltatott csak már, úgyhogy a rehabilitáció jól halad” – mondta el a Bardahl Evan Bros csapatát erősítő magyar.

A Supersport-világbajnokság következő fordulóját két hét múlva az olaszországi Misanóban rendezik majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: