DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Sebestyén Peti megújulva érkezik Estorilba

Három hét szünet után Portugáliába érkezik a Supersport-világbajnokság mezőnye. A HUMDA közreműködésével versenyző Sebestyén Peti vállsérüléséből felépülve, újult erővel várja a világbajnokság harmadik fordulóját.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

A magyar pilótánál az első aragóniai hétvégén jelentkeztek először a vállproblémák, amelyek egyre jobban hátráltatták a versenyzésben. Bár Assenben az egykörös tempó biztató volt, a versenytávot Peti nem tudta végig teljesíteni, vasárnap pedig már az orvosok sem engedték motorozni. Hollandiából visszatérve a csapat közreműködésével Peti azonnal Olaszországba utazott, ahol Dr. Porcellini, az olaszok elsőszámú vállspecialistája instabilitást diagnosztizált a vállában. Az elmúlt hetekben fókuszált rehabilitáció zajlott, az indulás előtti vizsgálaton pedig jelentős javulást állapítottak meg.

sebestyen-peti-estoril-preview



„Hollandia után elég csalódott voltam, hiszen érezhető volt, hogy egy egészséges vállal erős hétvégét futhattam volna. Igyekeztem minél gyorsabban átállítani az agyamat és a gyógyulásra koncentrálni. Nagyon szépen köszönöm a csapatnak a gyors közbenjárást, illetve a HUMDA-nak is, akik Magyarországon is segítettek, hogy minél komplexebb kezeléseken tudjak részt venni. Talmácsi Gáborral teszteltük kicsit a vállam az R3-on, a csapatnál Ravennában pedig indulás előtt a 600-as edzőmotorommal is tudtunk egyet edzeni, így ki tudtam próbálni, hogy valóban sokkal jobban működik a vállam. Nagyon várom ezt a hétvégét, szeretem az estorili pályát, illetve nagy örömre szolgál, hogy Fekete Bálint mérnök is csatlakozik a csapathoz a hétvégére. Úgy gondolom, itt az ideje, hogy összeálljanak a dolgok egy mindenki számára méltó eredményre!” – mondta el a HUMDA pilótája.

A portugáliai fordulón pénteken kezdődnek a szabadedzések, az időeltolódás miatt, egész hétvégén a megszokottnál egy órával későbbi időpontban várható a program. A szombati időmérőt (11:25), versenyt (16:15) és a vasárnapi futamot (13:30) az Arena4.hu oldalán online lehet majd követni.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: