Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2020. december 5. szombat

Clark

A legenda Senna elé helyezi Prostot

Mindig örök kérdés lesz a Formula-1-ben, hogy ki a legjobb pilóta jelenleg és ki volt a legjobb a múltban. Ennek megválaszolása meglehetősen szubjektív, de Prost és Senna neve gyakran elhangzik.

részletek

Ők voltak Spa-Francorchamps királyai

Ha végigtekintünk a legendás F1-es pálya történetén, négy versenyző emelkedik ki közülük - az ő spái győzelmeikre tekintünk vissza.

részletek

Retro – Sosem tesztelte, mégis megnyerte

Jim Clark hőstettei számos Retro-cikkre lennének elegendők. A Holland Nagydíj 1967-ben egy volt közülük: ezen a versenyen debütált a Lotus 49 a Cosworth DFV motorral, melyet azonban Clark sosem vezetett.

részletek

F1-es bajnokok, ha Indianapolisba mennek...

Fernando Alonso lesz a 10. egykori világbajnok, aki májusban elindul az autósport egyik leghíresebb versenyén - de mire mentek elődei a két és fél mérföldes oválon?

részletek

Retro – Kizárták, autót váltott, nyert

A csapaton belüli autócsere bevált szokás volt az F1 hőskorában: olyan furfangosan azonban talán senki sem használta ki ezt a lehetőséget, mint Jim Clark, aki úgy győzött Mexikóban csapattársa autójában, hogy előtte diszkvalifikálták a nagydíjról.

részletek

Amikor egy pilóta uralta az F1-et

Megvizsgáltuk azokat az éveket, melyekben egy pilóta magasan a többiek fölé nőtt, hogy kiderüljön: Schumacheré, Fangióé, Vettelé, Clarké, Hamiltoné vagy Ascarié volt a legdominánsabb győzelem.

részletek

Retro - A 16 hengeres motor győzelme

Jim Clark utolsó pillanatban meghozott döntése domináns, mindenkit leköröző győzelmet hozott 1966-ban ezen a napon, de ellenfelei botlásán is múlott, hogy ennyire ellenállhatatlannak tűnt a BRM különleges erőforrása.

részletek

Retro - Győzelem Jim Clark emlékére

Gyászos hangulatban érkezett meg az F1 mezőnye a jaramai Spanyol Nagydíjra 1968-ban ezen a napon, de a kiesésekből profitáló Graham Hill legalább némi örömöt is csempészett a Lotus hétvégéjébe.

részletek

Retro - A halhatatlannak hitt Repülő Skót

Immár több mint 80 éve, hogy megszületett a kétszeres F1-es világbajnok Jim Clark, aki rövid élete alatt is örökre nyomot hagyott a sportban,és akinek karrierjét apró tényezők közjátéka számtalan egyéb módon is alakíthatta volna.

részletek

Amikor... Senna fejre állította a McLarent

23 év szünet után tér vissza az F1 Mexikóba, ezért szinte "kötelező" felidéznünk azokat a pillanatokat, melyek legendássá tették a Rodriguez-testvérek nevét viselő pályát.

részletek

Retro - Clark beállítja Fangio rekordját

Az egész idényt uraló skót Jim Clark parádés győzelmet aratott az 1963-as Mexikói Nagydíjon, ahol az F1 történetében először versenyzett egy autó 13-as rajtszámmal.

részletek

Amikor... a rajongók szétloptak egy Benettont

Könyvtárat lehetne megtölteni a Sebesség Templomának F1-es pillanataival, a 2015-ös verseny előtt Monza legjeit gyűjtöttük össze - a legszorosabb befutótól a legtiszteletlenebb drukkerekig.

részletek
Olvastad már?