DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 4. hétfő

Clark

Amikor... Senna fejre állította a McLarent

23 év szünet után tér vissza az F1 Mexikóba, ezért szinte "kötelező" felidéznünk azokat a pillanatokat, melyek legendássá tették a Rodriguez-testvérek nevét viselő pályát.

részletek

Retro - Clark beállítja Fangio rekordját

Az egész idényt uraló skót Jim Clark parádés győzelmet aratott az 1963-as Mexikói Nagydíjon, ahol az F1 történetében először versenyzett egy autó 13-as rajtszámmal.

részletek

Amikor... a rajongók szétloptak egy Benettont

Könyvtárat lehetne megtölteni a Sebesség Templomának F1-es pillanataival, a 2015-ös verseny előtt Monza legjeit gyűjtöttük össze - a legszorosabb befutótól a legtiszteletlenebb drukkerekig.

részletek

Amikor... körbeautózták Schumachert

Számtalan remek F1-es versenyt produkált már Spa-Francorchamps, most azokat gyűjtöttük össze, ahol a pilóták a legjobbat nyújtották egy-egy győzelem, vagy dobogós helyezés érdekében.

részletek

Retro – F1-es futamot nyer a motoros

1963-ban épp ezen a napon állt John Surtees először Formula-1-es dobogó legtetején. Fölényes győzelmet szerzett a Nordschleifén, ahol az igazi csatát ellenfele, Jim Clark műszaki hibája akadályozta meg.

részletek

Retro - A franciák átértelmezik a szabályokat

Az 1963-as, esős Francia Nagydíjon több szokatlan dolog is történt, Graham Hill például szerencsés és balszerencsés is volt egyében - az egyetlen biztos pontot Jim Clark győzelme jelentette.

részletek

Retro - A fél mezőny búcsúzott az első körben

Az 1966-ban ezen a napon rendezett Belga Nagydíjon annyi eső esett, amire ma talán már a safety car sem merészkedne ki. Az autójába szorult Jackie Stewart viszont ekkor döntötte el, hogy a biztonság élharcosa lesz.

részletek

Retro - Az első nagy monacói csillaghullás

Az 1966-os Monacói Nagydíj nem csak az új szabályok miatt volt különleges és zűrzavaros, hiszen egy máig fennálló negatív rekordot is felállított a célban értékelt pilóták számát illetően.

részletek

Retro – Akit csak a sors tudott legyőzni

Ma van a valaha volt talán legnagyobb autóversenyző, Jim Clark halálának évfordulója, aki egy olyan futamon hunyt el, melyen ott sem akart lenni. Huszonöt F1-es győzelme mellett csak egyszer lett második.

részletek

Szám szerint - Márkahűség a Formula-1-ben

A hosszú és eredményes pályafutás, a sok közösen elvégzett jó munka egy szókapcsolatból is képes maradandó fogalmat kreálni. Ilyen volt Jim Clark és a Lotus, vagy Ascari és a Ferrari korszaka.

részletek

Retro – Kezdődik a szezon!

Új év, új F1-es szezon – volt, amikor a bölcsességet szó szerint kellett érteni. Két alkalommal is január 1-jére esett az évadnyitó nagydíj, egy legendás világbajnoknak pedig különösen szerencsét hozott ez a nap.

részletek

Retro – A 83 napos várakozás vége

Mostanság a rajongó már akkor sem bír magával, ha egy hetet kell várnia az F1-es fináléra, 1962-ben ezen a napon viszont majdnem három hónapos szünet után döntötte el végre a bajnoki cím sorsát Jim Clark és Graham Hill.

részletek