DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 9. szombat

Chadwick

A Williams máris leszerződtette a női sorozat éllovasát

Még csak három hete indult útjára az autósport számára új horizontokat nyitó W Series, de az egyik F1-es csapat máris lecsapott az eddigi legmeggyőzőbb pilótahölgyre, Jamie Chadwickre.

részletek

Elérhetőnek tartja az F1-et a W Series első győztese

A napokban Jamie Chadwick nevét zengte az autósportos sajtó, miután fölényesen nyerte a női versenysorozat első futamát. A már férfiak között is bizonyított 20 éves lány pályafutása zsákutcába ért volna az új kezdeményezés nélkül.

részletek

Chadwick kalandos futamon a W Series első győztese

A még nyirkos pályán kezdődő női F3-as futam a zűrzavaros és egy nagy csattanást is hozó első kör után végig feszült csatát szolgáltatott, a pole-ból induló Jamie Chadwicknek meg kellett harcolnia a győzelemért.

részletek

Chadwick leiskolázta a női mezőnyt az esős időmérőn

Vizes pályán zajlott a W Series első kvalifikációja, ami piros zászló miatt a vártnál korábban véget is ért. A brit Jamie Chadwick folytatta remeklését, közel két másodperc előnnyel szerezte meg a pole-t.

részletek

Jorda, Visser és Keszthelyi is szerepelhet a W Seriesben

A jövőre induló női formulaautós széria kiadott egy listát 55 pilóta nevével: közülük fogják kiválasztani azt a 18-at, akik megtöltik a 2019-es rajtrácsot. Számos ismert versenyzőnő található meg közöttük.

részletek

W Series: Egy történelmi baklövés lenne?

Alig néhány órája jelentették be a kifejezetten nőknek szóló, W Series névre keresztelt formulaautós kategóriát, az máris heves indulatokat váltott ki a motorsport képviselőiből. Akad olyan versenyző is, aki történelmi visszalépésnek tekinti a sorozat indulását.

részletek