DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F2/F3

Jorda, Visser és Keszthelyi is szerepelhet a W Seriesben

A jövőre induló női formulaautós széria kiadott egy listát 55 pilóta nevével: közülük fogják kiválasztani azt a 18-at, akik megtöltik a 2019-es rajtrácsot. Számos ismert versenyzőnő található meg közöttük.

A nők számára létrehozott W Series hat versenyhétvégén szerepel a DTM kíséretében 2019-ben, a 18 induló 1,5 millió dolláros összdíjazásért Formula-3-as Tatuus T-318 autókkal versenyez. Arról azonban, kik indulnak a versenyeken, nem lehetett hallani – egészen mostanáig.

A szervezők több mint 100 jelentkezést kaptak 30 különböző országból, az első rostán közülük került ki az 55 főből álló névsor, amelyet közzétett a széria oldala. Számos ismert pilótanő szerepel közöttük, mint a korábban GP3-ban induló Carmen Jorda, Vicky Piria, Samin Gomez és Alice Powell, vagy a Formula Renault 3.5-ben több szezont lehúzó Beitske Visser, akit a Red Bull juniorprogramja támogatott. Talán a legjobb eredményekkel rendelkezik a jelentkezők között Jamie Chadwick, a brit GT kategóriabajnoka, aki idén futamot nyert nemzeti Formula-3-as szériájában.



Magyar szempontból a legérdekesebb azonban, hogy Keszthelyi Vivien, az Audi R8 Cup második helyezettje is jelen van a listán, azon kevesek egyikeként, akik nem rendelkeznek formulaautós tapasztalattal. A teljes lista megtalálható a széria oldalán, ide kattintva.

A 18 versenyzőt kiválogató bizottság tagja lesz két korábbi F1-es, David Coulthard és Alexander Wurz, valamint a versenyigazgató Dave Ryan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: