DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. február 26. hétfő

Capelli

Tehetségek, akik élcsapatnál csak szenvedtek I.

A Formula-1 történelmében többször is előfordult, hogy egy középcsapatnál kitűnően teljesítő pilóta amint igazán versenyképes technikát kapott, csak árnyéka volt önmagának és szenvedett.

részletek

Érdekességek a Francia Nagydíj előtt

28 év után tér vissza a mezőny Le Castellet-be, tíz év kihagyás után pedig Franciaországba. Több statisztikát is összegyűjtöttünk a Francia Nagydíj előtt, ami igencsak meghökkentő lehet.

részletek

A Mercedesnek német, a Ferrarinak olasz pilóta nem kell

Valamiféle átok ülhet a nemzeti csapatokon a Formula-1-ben, mert az utóbbi évtizedekben Rosberg kivételével a Mercedes német és a Ferrari olasz pilótái mind csúnyán elvéreztek.

részletek

Amikor az autód megbízhatósága pocsék

Sokan sajnálják idén Fernando Alonsót és Max Verstappent a számtalan technikai hiba miatt. Voltak esetek, amikor ennél sokkal rosszabbul jártak pilóták, köztük világbajnokok is. Ilyen, amikor az autód nem enged.

részletek

A Ferrarinak hála óriási ugrás a monzai nézőszámban

Dörzsölhetik a tenyerüket az Olasz Nagydíj szervezői, ugyanis a Ferrari istálló visszatérése az élre azonnal magával hozta azt is, hogy özönlenek a nézők Monzába, megnézni a vörös autókat.

részletek

A legváratlanabb dobogós helyek II.

Számos alkalommal fordult elő a Formula-1 történetében, hogy egy gyengébb autóval futamot nyertek. Voltak egészen elképzelhetetlen dobogós helyek is az elmúlt 40 évben. Gyűjtésünk második részét olvashatjátok.

részletek

Retro - Egy kiscsapat sztárrá válik egy napra

Az F1 történetének egyik legkülönlegesebb egynapos feltámadása. Az előző nagydíjra a csapat egyik pilótája sem tudta kvalifikálni magát, két héttel később pedig kis híján a győzelem is összejött.

részletek

Alesi a Ferrari győzelmét várja, mások óvatosabbak

Jean Alesi úgy érzi, hogy korábbi F1-es csapata, a Ferrari most már készen áll a világbajnoki cím megszerzésére és Kínában is kiválóan fog menni. Más szakértők még nem bocsátkoznak ilyen jóslásokba.

részletek

Méltán Elfeledve – Kings for a day

Bár mai csapatunk olyasmit tett, mint senki más a sorozat szereplői közül, hiszen második helyet szereztek egy futamon, az összteljesítmény mégis a Méltán Elfeledett istállók közé sorolja őket.

részletek

A fehér szín rossz ómen a Ferrarinál?

Az olasz istálló korábbi F1-es pilótája, Ivan Capelli szerint a 2016-os autó festése nem hoz jó eredményt - hiába voltak sikeresek a hetvenes években, a fehér szín legendája azóta született meg.

részletek

„Monza, Indianapolis és Le Mans egy szint”

Nagy butaság lenne kivenni az olasz pályát a versenynaptárból, olyasmi, mintha az IndyCar az Indy 500-at veszítené el – hangzik egy korábbi F1-es világbajnok, Damon Hill álláspontja.

részletek

Monza nem akar Imolával osztozkodni

A közelmúltban felmerült, hogy az Olasz Nagydíj legendás helyszíne úgy tudna az F1-ben maradni, ha ezentúl Imolával felváltva rendezne versenyt. Őket azonban nem érdekli ez a lehetőség.

részletek