Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. március 3. szerda

BuenosAires

Valóban visszatérhet az Argentin Nagydíj

Az F1 versenyigazgatója, Charlie Whiting augusztusban Buenos Airesben járt, hogy megvizsgálja a sportág egykori helyszínét - a brit szakember megerősítette, hogy a pálya visszatérhet a versenynaptárba.

részletek

Visszatérőben az Argentin Nagydíj?

Argentína csaknem húsz évvel ezelőtt, 1998-ban rendezett utoljára F1-es futamot, most pedig a sportág versenyigazgatója, Charlie Whiting járt a Buenos Aires-i helyszínen, hogy megnézze a pálya állapotát.

részletek

Ki nyerte a virtuális Buenos Aires-i futamot?

A valóságban Sebastien Buemi diadalmaskodott, ám szokás szerint egy szimulátoros versenyre is sor került a Formula-E adott helyszínén – vajon a svájci a virtuális világban sem talált legyőzőre?

részletek

A Formula-E-ben is következetlenek a felügyelők?

A Buenos Aires ePrix incidensei után így gondolja Nelson Piquet Jr.: őt olyan eset miatt vizsgálták, amelynek meg sem szabadott volna történnie, ellenfele pedig egyértelmű büntetést úszott meg.

részletek

Formula-E: Di Grassi először a pole-pozícióban

Furcsán hangzik, de az elektromos széria négyszeres győztese és állandó élmenője először indulhat a pole-pozícióból Buenos Aires-ben. Buemi harmadik, Lopez baleset miatt csak hátulról kezdi meg hazai futamát.

részletek

Retro – Egy pálya, egy év, két nagydíj

Az 50-es évek az F1 mai szemmel legszokatlanabb történeteivel szolgálnak. A Retro mai témája is ezek közé tartozik: miért versenyeztek duplán Buenos Airesben annak idején a pilóták?

részletek

Retro – Evita Nagydíjának hőse

Argentína F1-es aszfaltcsíkja nem az ötszörös világbajnok Fangio, s nem valamely futamgyőztes nevét viseli, hanem egy olyan pilótáét és testvéréét, akik összeadva csak egyetlen bajnoki nagydíjon indultak.

részletek

Bird: Ez volt az eddigi legnehezebb győzelmem

A Formula-E szombati, argentínai versenyét megnyerő Sam Bird szerint karrierje legnehezebb futamát teljesítette Buenos Airesben, ám a remek stratégiának köszönhetően meg tudta őrizni az első helyet.

részletek

Formula-E: Sam Bird nyert Buenos Airesben

Elképesztő csata után, a pole-ból rajtoló Sam Bird nyerte a Buenos Aires ePrix-t, a mezőny végéről feltörő Sebastien Buemi, és az ABT pilótája, Lucas di Grassi előtt.

részletek

Retro – Egy Ligier-vel a bajnoki címért?

Az 1979-es F1-es szezon előtt aligha sorolhatta volna bárki a Ligier istállót a bajnokesélyesek közé, azonban a francia istálló olyan villámrajtot vett

részletek

Retro – Először aratott a halál az F1-ben

Az F1 legszörnyűbb tragédiájaként egyeseknek az 1961-es monzai tömegkatasztrófa, míg másoknak az imolai fekete hétvége jut eszébe – az első halálfutam borzalmai viszont jóval kevésbé ismertek.

részletek

Retro – Amikor csak kétféle autó volt

Volt egy verseny az F1 történetében, melynek mezőnyét csupán két gyártó autói alkották, így a vb-ezüstérmes kénytelen volt régi csapatával indulni, két ferraris ásznak pedig ez volt az utolsó futama.

részletek
Olvastad már?