DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Valóban visszatérhet az Argentin Nagydíj

Az F1 versenyigazgatója, Charlie Whiting augusztusban Buenos Airesben járt, hogy megvizsgálja a sportág egykori helyszínét - a brit szakember megerősítette, hogy a pálya visszatérhet a versenynaptárba.

Ahogyan arról néhány hete beszámoltunk, Charlie Whiting látogatást tett az argentin fővárosban található versenypályán, hogy felmérje, milyen munkálatok szükségesek ahhoz, hogy Buenos Aires 1998 után ismét visszatérjen a Forma-1-es körforgásba. A pálya eredeti, 5,9 kilométeres nyomvonala az idők során 4,2 kilométeressé szelídült, ám Whiting úgy véli, ha valóban sikerül ismét életre hívni az Argentin Nagydíjat, akkor a hosszú vonalvezetést is igénybe vehetik.



„Megkértek, hogy nézzem meg, mit kellene tenni azért, hogy a pálya ismét megfeleljen a Forma-1 követelményeinek” - nyilatkozta a szakember a Canal F1-nek. „Körülnéztem a helyszínen, és átfogó jelentést készítettem arról, hogy szerintem mire lenne szükség. Most a potenciális promótereken a sor, hogy megnézzék, meg lehet-e ezeket a lépéseket valósítani. „Ahogyan azt várni lehet egy olyan pályánál, ahol nem járt húsz évig a Forma-1, néhány dolgot el kell végezni.”

„De semmilyen hatalmas dologról nincsen szó. Persze újra kellene aszfaltozni, új falakra és hasonlókra lenne szükség. Úgy vélem, érdekessé lehetne tenni a helyszínt azzal, ha a hosszú, eredeti vonalvezetést használnánk. Szerintem ez szuper pálya lenne az F1 számára, ha sikerülne megoldani. A terv az, hogy sokkal gyorsabb helyszín jöjjön létre, mint amelyen a kilencvenes évek végén versenyeztünk. Biztos vagyok benne, hogy ez esetben 2019-ben már versenyt rendezhetnek a pályán” - mondta Whiting.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: