DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat

ArgentinNagydíj

Retro – Először aratott a halál az F1-ben

Az F1 legszörnyűbb tragédiájaként egyeseknek az 1961-es monzai tömegkatasztrófa, míg másoknak az imolai fekete hétvége jut eszébe – az első halálfutam borzalmai viszont jóval kevésbé ismertek.

részletek

Ünnepi futamok, hosszú F1-es szezonok

Már több F1-mentes héten is túl vagyunk az idényzáró óta, s a várakozás java még hátra van – arra is volt azonban példa az F1 története során, hogy az új szezon első edzését már ezen a napon megrendezték.

részletek

Retro – Evita Nagydíjának hőse

Argentína F1-es aszfaltcsíkja nem az ötszörös világbajnok Fangio, s nem valamely futamgyőztes nevét viseli, hanem egy olyan pilótáét és testvéréét, akik összeadva csak egyetlen bajnoki nagydíjon indultak.

részletek

Quartararo nem számított ilyen szenvedésre

A Yamaha regnáló világbajnoka szerint nem vészes a lemaradásuk, de így is váratlanul érte, hogy az első három futamból kettőn nem igazán tudott versenyképes lenni. Termasban a tapadás hiányzott.

részletek

Espargaro: Karrierem legjobb motorján ülök

Pályafutása első győzelmét aratta az Argentin GP-n, amely egyúttal az Aprilia első GP-s sikere is, ráadásul a vb-tabellán is az élre állt, a spanyol mégsem érzi úgy, hogy megváltozott volna az élete.

részletek

Nakagami covid után első Argentínában

Néhány napja még úgy tűnt, koronavírus-fertőzés miatt el sem indulhat Termasban, most pedig a leggyorsabb volt az FP1-en a japán, megelőzve Quartararót és az Espargaro testvéreket.

részletek

Ismét módosították a MotoGP termasi programját

A felszerelések szállításával kapcsolatos logisztikai problémák miatt törölték a pénteki nap eseményeit a MotoGP Argentin Nagydíján – mindez roppant sűrű szombati napot fog eredményezni.

részletek

Plusz egy európai futammal zárul a MotoGP-szezon

A július végi határidő lejártával bejelentették, hogy törölték az Argentin, a Thaiföldi és a Malajziai Nagydíjakat – viszont így is lesz még egy verseny a november közepi valenciai dupla után.

részletek

MotoGP: Argentína is elesett, májusig tolódik a rajt

A FIM és a Dorna szerdán bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt a termasi fordulót is elhalasztják – így viszont az őszi időszakban hét hétvége alatt rendeznének hat versenyt.

részletek

Rossi: Úgy motoroztam, mint fiatalon!

Az utolsó körben gyűrte le a második helyért zajló csatában Andrea Doviziosót a 40 éves olasz motoros, aki arra is reflektált, hogy éppen vasárnap volt 23 éve, hogy elkezdte vb-pályafutását.

részletek

Marquez megsemmisítette a mezőnyt, Rossi második

Karrierje egyik legfölényesebb győzelmét aratta a pole-ból induló spanyol Termasban, s ezzel az összetettben is az élre állt. A „Doktor” az utolsó körben kapta el ducatis honfitársát, így a tavalyi Német Nagydíj óta először állhatott dobogóra.

részletek

Marquez ötödik rajtelsőségét szerezte Argentínában

Ahogy a tavalyi évet leszámítva eddig mindig, idén is a Repsol Honda spanyolja bizonyult a leggyorsabbnak a termasi időmérőn. Maverick Vinales és Andrea Dovizioso még az első sorban, de Valentino Rossi és Jack Miller is az éllovasok sarkában.

részletek