DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Plusz egy európai futammal zárul a MotoGP-szezon

A július végi határidő lejártával bejelentették, hogy törölték az Argentin, a Thaiföldi és a Malajziai Nagydíjakat – viszont így is lesz még egy verseny a november közepi valenciai dupla után.

Imádod a MotoGP-t, és nem szeretnél lemaradni egyetlen motoros hírünkről sem? Akkor csatlakozz a Formula MotoGP csoportunkhoz IDE KATTINTVA!

Június közepén tette közzé a koronavírus-járvány átalakított 2020-as menetrendjét a gyorsaságimotoros-világbajnokság, amely összesen 13 európai fordulót tartalmazott november 15-i, valenciai zárással. Akkor azonban még négy Európán kívüli futam sorsa levegőben lógott, s július végét jelölték meg határidőnek a velük kapcsolatos döntés meghozatalára.

motogp-start-1



Nos, az Amerikai Nagydíjat már korábban törölték, most pedig ugyanerre a sorsra jutott végül az Argentin, a Thaiföldi és a Malajziai Nagydíj is (Buriram számára vígasz lehet, hogy viszont 2026-ig meghosszabbították a szerződésüket a Dornával). Ez pedig azt jelenti, hogy idén csak az öreg kontinensen versenyez a MotoGP mezőnye – igaz, a Moto2 és a Moto3 március elején még összecsapott egymással Katarban, ahova a királykategória szereplői a korlátozások miatt már nem tudtak beutazni.

Viszont ennek ellenére bővült a másfél hónapja közzétett a menetrend, a FIM és a Dorna ugyanis azt is bejelentette, hogy a Valenciai Nagydíj utáni hétvégén, november 20-22-én még egy európai fordulót rendeznek majd, így a MotoGP-sek összesen 14 futamot (a Moto2-esek és a Moto3-asok 15-öt) teljesítenek idén.

A helyszínt egyelőre nem nevezték meg, arra augusztus 10-én kerül majd sor, de az időpont miatt biztosra vehető, hogy dél-európai pályáról lesz szó: a nemzetközi szakújságírók értesülései szerint Portugáliába fog elutazni a mezőny, csak az a kérdés, hogy az F1-es naptárba is bekerülő Portimao vagy a MotoGP által régen használt Estoril lesz-e a befutó – bár az esélyei alighanem előbbinek jobbak, elvégre a Superbike-vb révén idén is rendeznek nívós nemzetközi, szintén a Dorna alá tartozó motorversenyt rajta, ráadásul eleve pletykálták a naptárhoz való közeljövőbeni csatlakozását.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: