DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. szeptember 21. csütörtök

ThaiföldiNagydíj

Megvan, mikor pótolják a thaiföldi MotoGP-t – itt az új naptár

Alig néhány nappal a burirami futam halasztásáról szóló bejelentés után máris megtalálta a verseny új időpontját a Dorna és a FIM: az átalakított naptár alapján Austinban indul a GP-idény.

részletek

MotoGP: Thaiföld is halasztva, májusig csúszhat a rajt

A királykategória katari küzdelmeinek törlése után a thaiföldi kormány is bejelentette, hogy halasztják az ottani nagydíjat – de könnyen lehet, hogy az áprilisi amerikai fordulók is veszélyben vannak…

részletek

MotoGP: Véletlenül leállította a motorját, elbukta a rajthelyét Miller

Jack Miller akár a legjobb ducatis is lehetett volna a Thaiföldi Nagydíjon, a start előtt elkövetett hibája miatt viszont a bokszból kellett rajtolnia, így csupán a 14. hely lett az övé.

részletek

Marquez utolsó kanyaros győzelemmel szerezte meg nyolcadik vb-címét

Hiába vezetett szinte végig Fabio Quartararo, a Repsol Honda spanyolja a hajrában megint megfosztotta őt első MotoGP-s sikerétől, így első hellyel zsebelte be újabb összetett elsőségét.

részletek

Quartararo egy kicsúszással együtt is a pole-ban

Valentino Rossi, Marc Marquez és Fabio Quartararo is ugyanabban a kanyarban hibázott a burirami időmérőn, a francia újonc azonban ennek ellenére megszerezte negyedik rajtelsőségét. Marquez elé még Maverick Vinales is befért, de így is négy hellyel előrébbről indulhat, mint a fő üldöző, Andrea Dovizioso.

részletek

Marquez óriási csatában győzte le Doviziosót

Az utolsó kanyarban dőlt el a győzelem sorsa az első Thaiföldi Nagydíjon, ám ezúttal a korábbi hasonló versenyekkel ellentétben a repsolos spanyol került ki győztesen a két klasszis párharcából. Maverick Vinales harmadik hellyel törte meg a hangvillások rossz sorozatát.

részletek