Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 25. hétfő

Benetton

Retro - Aki élversenyzőt faragott Buttonból

Dave Richards legnagyobb sikereit a rali-világbajnokságon érte el, de nevéhez fűződik az F1-es BAR-istálló felfuttatása is, ahol a keze alatt vált élversenyző a későbbi világbajnok Jenson Buttonból.

részletek

„Egy álom volt Schumacherrel dolgozni”

Pat Symonds legendás versenyzőkkel dolgozott már együtt F1-es pályafutása során, azonban mind közül Michael Schumacher emelkedett ki leginkább, akinek munkája mindig lenyűgözte őt, állítja a szakember.

részletek

Retro – Schumacher megindul a vb-címért

1994 az egyik legtragikusabb és legellentmondásosabb szezonként vonult be az F1 történelmébe. A brazíliai idénynyitó azonban egy négyes balesetről és egy német csillag sikeréről maradt emlékezetes.

részletek

Retro – Testvére versenyzett, ha ő nem ért rá

Háromszor is pole-pozíciót szerzett, de a futamgyőzelemnek közelébe sosem került Teo Fabi, aki egyszer megkísérelt az F1-ben és CART-ban egyidejűleg versenyezni.

részletek

„Schumacher és Alonso is félénk volt”

A két világbajnok pályafutásában közös pont egykori csapatfőnökük, Flavio Briatore, aki a Benetton indulásáról és a két F1-es zsenivel való első találkozásáról beszélt.

részletek

A hét sztorija: Új arcot kapott Flavio Briatore

Bizonyára minden régi vágású F1-rajongó retinájába beégett Flavio Briatore tekintélyt parancsoló arckifejezése, de most próbáljuk mégis elfelejteni. Minden jel arra utal, hogy az egykori csapatfőnök plasztikai műtéten esett át.

részletek

Retro - Nehéz név, nehéz karrier

Félszázadik születésnapját ünnepli az F1 történetének harmadik finn versenyzője, aki a királykategória mellett Le Mans-t, és kis híján a börtönt is megjárta.

részletek

Retro – Schumacher legnagyobb győzelmei

Minden idők legeredményesebb F1-es pilótája 91 alkalommal nyert, ami elképesztő szám. Természetesen egyes sikerek kimagaslanak közülük: sok rajongó álmából keltve is tudja, mi történt 1996-ban Barcelonában vagy 2004-ben Franciaországban.

részletek

TAG, Petronas, Playlife: Átkeresztelt motorok

Nem most fordul elő először az F1 történetében, hogy egy erőforrás „nem a saját nevén szerepel” a királykategóriában – sőt, a TAG sem első ízben vállalja magára a „keresztapa” szerepét.

részletek

Amikor... Senna fejre állította a McLarent

23 év szünet után tér vissza az F1 Mexikóba, ezért szinte "kötelező" felidéznünk azokat a pillanatokat, melyek legendássá tették a Rodriguez-testvérek nevét viselő pályát.

részletek

1995 – Az emlékezetes szezonok sorából

Nézzünk vissza 1995-be! Zajlik a szerb-horvát háború, a NATO-parancsnok lemond. Székesfehérváron üzemet nyit az IBM, a Fiat Punto lett az Év Autója. Elhunyt Wigner Jenő, Gerald Durrell, James Herriot, Páskándi Géza.

részletek

Amikor... a rajongók szétloptak egy Benettont

Könyvtárat lehetne megtölteni a Sebesség Templomának F1-es pillanataival, a 2015-ös verseny előtt Monza legjeit gyűjtöttük össze - a legszorosabb befutótól a legtiszteletlenebb drukkerekig.

részletek
Olvastad már?