DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat

2016

A McLaren még mindig javítani akar 2016-on

Szereplésük tükrében meghökkentőnek tűnik, de a wokingi istálló célja nem változott. Ha a konstruktőri bajnokság veszett ügy is, év végére hozni akarják minimum a hatodik legjobb csapat teljesítményét.

részletek

Ki hol állt tavaly ilyenkor?

Van, aki feltűnően jobban áll, mint tavaly ilyenkor, van, aki viszont óriási visszaesést mutat. Kik a győztesei és kik a vesztesei a tavaly ilyentájt fellelhető tabellához képest két futamot követően?

részletek

Vettel: 2016-ban fejlődtünk a legtöbbet

A német F1-es pilóta a várakozásokhoz képest gyötrelmes szezont teljesített tavaly, de úgy véli, a pályán mutatott gyenge produkció eltakarta, mekkora változások zajlottak a háttérben a Ferrarinál.

részletek

„Hamilton helyesen cselekedett Abu Dhabiban”

A brit F1-es pilóta a csapat akaratának ellentmondva feltartotta csapattársát a szezonzáró utolsó köreiben, egy exversenyző azonban úgy véli, hogy semmi oka nem volt arra, hogy másképp tegyen.

részletek

A Haas komoly sikerként könyvelte el 2016-ot

Első évében nemhogy sikerült egy-két pontot elcsípnie az amerikai alakulatnak, de még három másik istállót is maga mögé utasított a Haas Romain Grosjean bravúros pontszerzéseivel.

részletek

Teljesen más képe lesz az idei szezonnak, mint a tavalyinak

2016-ban az F1-es istállók pontosan tudták, hogy a következő évben az új szabályok miatt egy teljesen új autót kell majd építeniük – nos, idén nem ez lesz a helyzet, s ez sok mindent befolyásolhat.

részletek

Mi lesz a sorsa Massa interlagosi autójának?

A visszavonulását tavaly bejelentő Felipe Massa nemrég hivatalosan is újra munkába állt a Williamsnél, ezzel kapcsolatban pedig joggal kérdezhetjük: mi lesz a tavaly neki adott FW38-assal?

részletek

Nem robbantott a magyar autósport 2016-ban

Nincs autósportos érintettség a 2016 „legzajosabb” külföldi magyar sikereinek médiaképét feldolgozó tanulmányban - reméljük, hogy 2017-ben már ilyen is felkerül a listára.

részletek

Mi a baj a mai F1-es autókkal?

Kevin Magnussen, a Haas versenyzője árulta el, mi a gond a modern Formula-1 versenygépeivel. A dán reméli, hogy a szabályváltozások valamennyit segítenek a jelenlegi problémákon.

részletek

„Vettel a következő évi átigazolások kulcsa”

A McLarennél Ron Dennist nemrég váltó Zak Brown van a fenti véleményen. A wokingiak új vezére Fernando Alonso lehetséges jövőjéről, és ennek függvényéről beszélt.

részletek

Csak a háttér volt a fontos a Renault-nál

Az F1-be tavaly visszatérő gyártónál másodlagos volt, hogy mit érnek el a pályán, nem is fejlesztették az autót - más volt a fő szempont, ezen a téren pedig szerintük jól haladtak.

részletek

A Honda többet várt 2016-tól

Lassan beindulnak a 2017-es esélylatolgatások, a múltat elemezni azonban sosem árt: így tettek a Hondánál is, akik a szemmel látható előrelépés ellenére sem túlzottan elégedettek a tavalyi F1-es szezonnal.

részletek