DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Vettel: 2016-ban fejlődtünk a legtöbbet

A német F1-es pilóta a várakozásokhoz képest gyötrelmes szezont teljesített tavaly, de úgy véli, a pályán mutatott gyenge produkció eltakarta, mekkora változások zajlottak a háttérben a Ferrarinál.

Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel a második teszten futott legjobb idejével az összesített tabella első két helyén végzett – a finnen kívül ráadásul senki sem tudott 1:19-en belül autózni Barcelonában. A köridők mellett az SF70-H megbízhatósága is meggyőző volt az elmúlt két hét során, ezért joggal dörzsölhetjük a tenyerünket, hogy többpólusú csata várható az Ausztrál Nagydíjon, sőt, akár őrségváltás is történhet az élmezőnyben. „Úgy vélem sokkal jobban felkészültünk, mint tavaly, sikerült több kör megtennünk” – idézte Vettelt a Motorsport.com. 

„A csapat összességében jobb formában van, és sokat tanultunk a tavalyi évből, melyről úgy gondolom, hogy a legfontosabbnak bizonyult számunkra. Ha az eredményeket nézzük, azt mondhatjuk, nem volt valami sikeres szezonunk, de a háttérben történtek rettentően fontosak voltak az előrelépéshez, és bízom benne, hogy ez sikerült is megtennünk. Melbourne-ig, sőt, az első versenyekig azonban nem fog kiderülni, hol is állunk pontosan.”



„Szerintem tavaly nagyon sokat tanultunk, az egész szervezet, az egész csapat fejlődött. Persze 2015 nagyszerűen sikerült számunkra, hiszen ismét nyerni tudtunk, de a gárda szemszögéből nézve 2016 sokkal fontosabbnak bizonyult. Türelmesnek kell lennünk, és amikor egyszer minden összeáll, jönni fognak az eredmények. Hogy mikor, azt még nem tudom, de egyértelmű célunk, hogy eljussunk ide.”

 Vettel hozzátette, a teszten mutatott meggyőző tempó ellenére nem ők, hanem továbbra is a Mercedes a favorit idén. „Úgy vélem, ha harcban állunk a dobogóért Melbourne-ben, annak örülni fogunk. De ez még nagyon messze van. Persze nem idő tekintetében gondolom, inkább azt illetően, hogy mennyi mindent kell még tanulnunk. Nem meglepő, hogy ha három bajnokságot nyersz zsinórban, akkor te vagy a legnagyobb esélyes, attól függetlenül, hogy változtak-e a szabályok, vagy sem. Nagyszerű csapatuk van, és őket kell legyőznünk majd” – utalt Vettel a Mercedesre.

„Egyelőre nem számít, hogy mi voltunk a leggyorsabbak itt, ezért nem fogunk pontokat kapni. Persze azok számára, akik az eredményeket böngészik, fontos, hogy ott legyünk az elejében, de egyéként nem számít semmit sem. Az a célunk, hogy megfelelően végrehajtsuk a programunkat, és elvégezzük a munkánkat. Egyelőre még kicsit le vagyunk maradva, de fejlődünk – az autó és az adatok is ezt támasztják alá. Kíváncsi vagyok, hol leszünk majd” – tette hozzá a négyszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: