DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek

2016

Így tette a DRS előzéskirállyá Verstappent

Max Verstappen a 2016-os F1-es évad végeztével azzal került a címlapokra, hogy többet előzött egy szezon során, mint korábban bárki más. Ám egy friss elemzés rámutat, hogy a DRS mennyire eltorzította ezt a statisztikát.

részletek

Formula Awards 2014–2016

Immár három éve szavazza meg szerkesztőségünk minden esztendő végén az F1-es szezon legjeit, ideje hát összesíteni, kik és mik kapták a Formula éves díjait az elmúlt idényekben.

részletek

Nagy F1-es szezonértékelő – Az év vicce

Szilveszter a móka és a kacagás napja, épp ezért tizenkét részes nagy évértékelő sorozatunk utolsó részében azokat a pillanatokat idézzük fel, amikor az F1 akár direkt, akár szándékán kívül megnevettetett minket.

részletek

Tényleg kiderült, min úszott el a Williams szezonja

A konstruktőri tabella ötödik helyén záró F1-es alakulat számára megváltás volt a szezon lezárása - értékeléseket már korábban is hallhattunk, Claire Williams most a gyengélkedés okaira világított rá.

részletek

A Manor megéri a pénzét!

Bár utolsóként zárták a konstruktőri bajnokságot, nyers tempó tekintetében megközelítették a Saubert, ráadásul kisebb költségvetésből dolgoztak, mint bárki más – a Manor kivívta a paddock elismerését.

részletek

Sergio Marchionne volt az év antihőse?

Nem fér hozzá kétség, hogy a Ferrari alulmúlta önmagát idén az F1-ben: de talán méltóságteljesebb lett volna a vereség, ha a márka elnöke nem beszél közben világbajnoki címről, majd a felelősök megbüntetéséről.

részletek

Horner nem érti Verstappen kritikusait

Christian Horner, a Red Bull F1-es csapatfőnöke beszélt Max Verstappenről. A fiatal hollandot sok támadás érte 2016-ban agresszív versenyzői, és szókimondó stílusa miatt.

részletek

Vandoorne nem csak az időt töltötte Japánban

A McLarennél idén debütáló, jövőre pedig teljes állásban versenyző F1-es pilóta szerint nem csak eltöltötte az időt Japánban, hanem csapata motorpartnerével is jobban együtt tudott működni.

részletek

Raikkönen: A Ferrari nagyon szenvedett 2016-ban

Nem meglepő, hogy a Scuderia idei F1-es éve hatalmas csalódást okozott a rajongók számára, Kimi Raikkönen viszont úgy véli, hogy az eredménytelenség nem ásta alá a munkamorált Maranellóban.

részletek

Nagy F1-es szezonértékelő – Az év versenye

A Formula nagy évértékelő sorozatának első öt részében a pilóták és a csapatok teljesítményét alaposan kiveséztük, így most áttérünk az egyéb „legekre”, kezdve az év legjobb versenyével.

részletek

A cipőtől a csirkéig: Furcsaságok a szezonból

A 2016-os az az F1-es szezon volt, amely során cipőből kezdték inni a pezsgőt, az ötödik is felállhatott a dobogóra, és szállóigévé vált egy nem létező szó: az év furcsa pillanatait gyűjtöttük össze, főleg a pályán kívülről.

részletek

Nagy F1-es szezonértékelő – Az év csalódása

Három pozitív hangvételű kategória után negyedikként következzenek azok, akiktől többet vártunk volna 2016-ban – bizony, a pilóták és a csapatok között is volt, aki csalódást okozott idén.

részletek