DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

Horner nem érti Verstappen kritikusait

Christian Horner, a Red Bull F1-es csapatfőnöke beszélt Max Verstappenről. A fiatal hollandot sok támadás érte 2016-ban agresszív versenyzői, és szókimondó stílusa miatt.

Az energiaitalos alakulat vezetőjének nyilatkozataiból sokszor kiderült már, hogy büszke versenyzőpárosára. Legutóbb Daniel Ricciardót Max Verstappen bátyjaként írta le. A csapatfőnök ezzel a megállapítással a kettejük remek viszonyára utalt. Kérdés, ha mindketten a bajnoki címért küzdenek majd, megmarad-e a kettejük jó kapcsolata.

Horner ezúttal Verstappen jelleméről osztotta meg gondolatait: „Nem igazán értem, miért morognak egyesek folyton Max miatt. Nagyszerű munkát végez, mindent kihoz az autóból, és keményen versenyez.”

 horner-verstappen-brazil-nagydij-2016



A Red Bull első embere így folytatta: „Amikor egy új srác érkezik, és felborítja egy kicsit az addig megszokott dolgokat, kritizálni kezdik. Ő nem erre törekszik, két lábbal jár a földön, és egyszerűen élvezi a versenyzést. Ha valami nincs az eddigi rendjén, azt nem mindig fogadják jól a többiek.”

A csapatfőnök egy a Brazil Nagydíjon látott példát is felhozott Verstappen stílusára: „Nem hiszem, hogy bármi rosszat tett volna. Élvezi, mindent belead a versenyzésbe, imádja amit csinál, látszik rajta a szenvedély. Brazíliában is mindenki hallhatta, hogy ő versenyezni akart, míg a többiek közül sokan az autójukban ültek volna tovább.”

Hornert versenyzője szókimondó természetéről is kérdezték, amire a brit így válaszolt: „Úgy gondolom, hogy ez egy egészséges dolog a sportnak is. Mindkét versenyzőnk őszinte és nyitott személyiség. Éppen ezért van az, hogy nekik idén sokkal jobban nőtt a szurkolótáboruk, mint a többi pilótának a rajtrácson.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: