DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

A Haas komoly sikerként könyvelte el 2016-ot

Első évében nemhogy sikerült egy-két pontot elcsípnie az amerikai alakulatnak, de még három másik istállót is maga mögé utasított a Haas Romain Grosjean bravúros pontszerzéseivel.

A csapat újdonsült szerzeménye, Kevin Magnussen már elmondta véleményét, mi lehet a kulcsa a 2016-os sikerek folytatásának. Az istálló tulajdonosa, Gene Haas a tavalyi évet értékelte, és azt is elmondta, hová várják magukat a 2017-es szezonban.

Az amerikai üzletember a tavalyi év értékelésével kezdte mondandóját: „Azt hiszem, nagyon sikeres belépő volt ez a Formula-1-be részünkről. Minden fő célunkat teljesítettük, és ráadásul felül is múltuk az elvárásainkat, főleg a szezon elején.”

 haas-usa-2016



Haas rendkívül örült az ausztrál sikernek: „Egy kissé meg is lepődtem az azonnali pontszerzéseken. Melbourne-ben hatodik helyen végeztünk – amit eddig még ismeretlen volt, hogy ilyen magas pozíciót is el lehet érni az  első F1-es futamon. Az Ausztrál Nagydíj felette áll bármely versenynek, amit az egész szezonban futottunk, azért mert rögtön pontot szereztünk. Ez egy ünnepi nyitány volt, amivel ráadásul rekordot is döntöttünk.”

Haas szerint bebizonyították, hogy az F1-ben is megállják a helyüket: „Nagyon sokan kételkedtek először. Azt hiszem, sok ember azt gondolta, hogy folyamatosan hátra fogunk esni a szezon során. Úgy gondolom, hogy a szezon végére elhallgattattuk a kritikusainkat, és most már a legtöbben komoly vetélytársként kezelnek minket.”

„Ha egy kicsivel jobban tudnánk teljesíteni, talán egy-két pozíciót előreléphetünk” – zárta gondolatait a Haas első embere.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: