DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Ez lehet idén a Haas sikerének kulcsa

Kevin Magnussen szerint nagyon erős újoncéve volt új csapatának, de van egy dolog, amiben sokat lehetne fejlődni - jelenleg készülnek a szezonra, minden jól halad az istállónál.

Kevin Magnussen szerint a Haas sikeres második évet produkálhat a Formula-1-ben, ha képes lesz kiegyensúlyozottabban teljesíteni, mint újoncként - a Renault-tól érkező dán pilóta bízik új csapatában. Az amerikai istálló rögtön az első két futamon pontot tudott szerezni 2016-ban, ezt követően viszont visszaesett - azóta kiderült, hogy nagyon hamar átváltottak a 2017-es autó fejlesztésére.

"A kiegyensúlyozottság megfelelő célkitűzés lehet. Arra kell megoldást találnunk, hogy hogyan lehet még többet kihozni a csomagunkból. A csapat tavalyi csomagja nagyon erős volt, az autó versenyképesnek bizonyult és az igazi kihívást az jelentette, hogy a mindent ki tudjanak belőle hozni és megértsék a működését minden futamon" - tekintett vissza 2016-ra Magnussen a Racer kérdésére.

haas-grosjean



"Szóval a csomagunk remélhetőleg megint rendben lesz és a fő célunk az lehet, hogy kiegyensúlyozottan tudjunk teljesíteni, ami hozhatja magával a jó eredményeket is. Remélem, hogy tudunk arra építeni, amit a csapat a tavalyi évből tanult, nagyon erős újonc szezonjuk volt, de képesek lehetünk fejlődni" - tette hozzá a dán.

Magnussen arról is beszélt, hogy nagyon élvezte a nyugodt szünetet, végre nem kellett aggódnia a jövője miatt, hiszen már korábban biztos volt, hogy a Haasnál folytatja - igaz, azt nem bánta volna, ha hamarabb megkezdheti a munkát. "Szerettem volna korábban csatlakozni a csapathoz, de a szerződés szerint ezt nem tehettem meg, várni kellett januárig. Most dolgozunk, készülünk, minden jól halad."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: