DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso Showder Klub

Fernando Alonso rendszeresen mosolyt csal az arcunkra különleges csapatrádiós üzeneteivel és reakcióival. Ezek egy része inkább autója gyengeségével függ össze, de szerencsére voltak kivételek is.

2015-ben ismét egyesítette erőit a McLaren és a Honda, amiről azóta tudjuk már, hogy sajnálatos módon valódi siker elérése nélkül teljes kudarccal a tarsolyban 2017 végén fel is bomlik. Fernando Alonso képes volt humorosan felfogni időnként az erőforrás gyengeségét, igaz, mást nagyon nem is tehetett. Az együttműködés első évében született az emlékezetes „GP2-es motor” elszólása amiatt, hogy a gyenge motor miatt az előzte meg a célegyenesben, aki csak akarta. Igaz, ebben még semmi humorosat nem találhattunk.

Egy évre rá sokat erősödött a Honda, az eredmények is jelentősen javultak a tempó és a megbízhatóság növekedése miatt. Igaz, az istálló még mindig nem ott tartott, ahol szeretett volna, ám időnként a lehetetlenséggel határos feladatokat kellett volna megoldania Alonsónak a még mindig komoly lóerőhátránnyal küzdő japán motorral. Az Orosz Nagydíjon a Mercedes-erőforrással és friss gumikkal közelítő Felipe Massát igyekezett volna maga mögött tartani a csapat kérése alapján, de természetesen erre esélye sem volt.

"Imádom a humorodat"

Ugyanebben az évben az Olasz Nagydíjon az egyébként gyorsabb autóval rendelkező Romain Grosjeant kellett volna utolérnie és megelőznie a rengeteg motorerőt igénylő monzai pályán. Fernando Alonso reakciója a versenymérnöke javaslatára mindent vitt.

Grosjean elérhető közelségben van? Ha-ha-ha...

Elérkeztünk végre egy csipetnyi sikerhez. A Honda kevés sikere közül az egyik az Egyesült Államok Nagydíján, Austinban következett be, amikor is Alonso úgy végzett az ötödik helyen, hogy a hosszú egyenesben több előzést is bemutatott, többek között honfitársát, Sainzot is így verte meg az utolsóelőtti körben. A manőver után a kétszeres világbajnokból végre egy örömittas kiáltás szakadt ki, jelezve, élvezi a versenyzést újra.

Azon kevés versenyek egyike, amit Alonso nagyon élvezett az elmúlt három évben

Gyűjtésünk utolsó rádióüzenetében ugyan szintén Alonso rádiózik, de Jenson Button kölcsönvette a McLaren-Hondát Monacóban, mivel a spanyolnak éppen az Indy 500-on volt jelenése. Élőben kapcsolták a rajt előtt össze Alonsót és Buttont, amikor is a spanyol ász arra kérte előző évi kollégáját, hogy vigyázzon az autójára, a 2009-es világbajnok pedig váratlan válaszával nevettette meg a nézőket és Alonsót is.

"Hogyne, vigyázok. Belepisilek az ülésedbe!"

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: