DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek

2009

Vettel: 2009 fájdalmasabb volt

Sebastian Vettel nem először veszíti el a világbajnoki címért folyó csatát. Most került harmadszor ebbe a helyzetbe, és saját elmondása alapján 2009-et nehezebben tudta feldolgozni.

részletek

Majdnem szakács lett F1-es kirúgása után Grosjean

Miután 2009-es beugrását követően nem kapott ülést a Renault-tól, Romain Grosjean felkészült rá, hogy felhagyjon a versenyzéssel. Még egy szakácsiskolába is beadta jelentkezését.

részletek

Alonso: Ezért mondtam hatszor nemet a Red Bullra

Christian Hornerrel való szóváltása során a spanyol elejtette, az energiaitalos csapat nem kevesebbszer, mint hatszor akarta leigazolni az évek során. Most azt is elmondta, miért döntött minden alkalommal az istállóhoz csatlakozás ellen.

részletek

Schumacher majdnem a Ferrarival tért vissza

Michael Schumacher 2006-ban visszavonult a száguldó cirkuszból, majd néhány év múlva a Mercedesszel mégis visszatért. 2009-ben azonban kevés híján a Ferrari színeiben láthattuk viszont.

részletek

Ricciardo: A ronda autókat is megszoktuk

Daniel Ricciardo szerint a Halóhoz ugyanúgy hozzászoknak majd a rajongók, mint 2009-ben a csúnya versenyautókhoz. Az ausztrál úgy véli, ettől még a Formula-1 ugyanolyan kockázatos marad.

részletek

Alonso kis híján a Red Bullhoz szerződött

A Red Bull csapatfőnöke elismerte, hogy a 2009-es szezonban nagyon közel kerültek ahhoz, hogy leigazolják Fernando Alonsót, akivel már javarészt meg is állapodtak a közös jövőről.

részletek

Button bevallotta: Majdnem a Toro Rossóhoz igazolt 2009-ben

Mielőtt világbajnokká vált volt a 2009-es F1-es szezon végén, a brit pilóta majdnem állás nélkül maradt arra a szezonra, ezért minden opciót számításba vett a Honda kivonulása után.

részletek

Button: Az IndyCartól összecsinálom magam

Jenson Button nemrég azt nyilatkozta, hogy 2018-ban nagy valószínűséggel visszatér egy teljes F1-es évadra. Elmondta, mik a tervei az elkövetkező évekre és azt is, mely más sorozatokban tudná még magát elképzelni.

részletek

Retro – Amikor megkezdődött Button diadalmenete

2009-re jelentősen átszabták a Formula-1-es versenyautókat, keskenyebb hátsó, de szélesebb első vezetőszárnyak, trükkös megoldások az aerodinamika terén. Egy ilyen kiskaput használt ki Ross Brawn, aki Jenson Buttonnal és saját csapatával meg sem állt a világbajnoki címig.

részletek

Brawn hosszan méltatta Jenson Buttont

A saját néven futó csapatával 2009-ben bajnoki címet nyerő Ross Brawn szerint a visszavonuló Jenson Button az egyik legjobb, akivel valaha is együtt dolgozott.

részletek

Retro – Akitől sokkal többet vártunk

Miután Fernando Alonso elhagyta a McLarent, az lett a pilótapiac legnagyobb kérdése, hogy ki kapja meg a wokingiak bajnokesélyes F1-es autóját – 2007-ben épp ezen a napon született meg a döntés…

részletek

Retro – Egy beteljesült álom

Persze egészen biztos, hogy Giancarlo Fisichella sem ilyen körülmények közt szerette volna megvalósítani álmát: az olasz versenyző karrierje utolsó öt F1-es futamát a Ferrarinál teljesíthette.

részletek