DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo: A ronda autókat is megszoktuk

Daniel Ricciardo szerint a Halóhoz ugyanúgy hozzászoknak majd a rajongók, mint 2009-ben a csúnya versenyautókhoz. Az ausztrál úgy véli, ettől még a Formula-1 ugyanolyan kockázatos marad.

Az ötszörös futamgyőztes ausztrál nem hiszi, hogy radikális hatása lesz a Formula-1-re a kötelező, cockpitba épített fejvédelemnek. 2018-tól ugyanis a Halo elnevezésű eszköz kötelezően bevezetésre kerül a száguldó cirkuszban, annak ellenére, hogy a pilóták panaszkodtak a korlátozott kilátásra, a rajongók pedig a nem túl esztétikus látványra.

Ricciardo biztos abban, hogy a Halo, záros határidőn belül ugyanolyan természetessé és megszokottá válik mindenki számára, mint a HANS elnevezésű nyakvédelem. „Úgy vélem, gyorsan kiheveri mindenki az első sokkot, amit a Halo hoz. A versenyzés nem sokat változik majd, így csak a rajongóknak kell megszokniuk a látványt”.

Ricciardo szerint ezt is megszokjuk, mint a 2009-es, csúnya autókat


„Amikor az autók drasztikusan megváltoztak 2008 és 2009 között, azok sem néztek ki valami jól. De az emberek ugyanúgy megszokták és az vált normálissá, hogy a versenyautók magasabb és keskenyebb hátsó szárnnyal rendelkeznek. Pedig emlékezzünk, mennyire nagyon furcsán nézett ki az összes Formula-1-es autó akkor” – emlékeztetett az akkori esetre Ricciardo.

„Persze, hogy mindenki vegyes érzésekkel fogadja az újítást a pilóták és a szurkolók körében is. Nem fognak olyan jól kinézni az autóink, mint most. Ugyanakkor megakadályozhat néhány felesleges halált, ha egy másik autóról lerepül egy alkatrész, a Halo gátolhatja meg a halálos baleseteket” – mutatott rá a lényegre az ausztrál.

„Minden alkalommal, amikor történik valami baj, az kiemeli, mennyire veszélyes is ez a sport. De a fejvédelem nem változtatja meg az adrenalint, az izgalmakat. Ugyanakkor valóban megvédhet minket néhány borzalmas balesettől. A versenyzés viszont nem változik, ugyanolyan kockázatos marad” – tette hozzá Ricciardo.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: