DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 2. vasárnap

2008

Berger azonnal látta Vettel tehetségét

Amikor Sebastian Vettel bemutatkozhatott a Formula-1-ben, még húszéves sem volt. A Toro Rosso akkori főnöke, Gerhard Berger egyből látta, hogy a fiatal német sikeres lesz az F1-ben.

részletek

Hamilton: Tíz éve járt volna a győzelem

A közösségi médiában aktív Lewis Hamilton a Twitteren követelte vissza a szerinte jogtalanul elvett, 2008-as belgiumi győzelmét. Gyorsan törölte is posztját, de addigra már sokan látták.

részletek

Kétszázas lesz a Force India

Óriási mérföldkőhöz érkezik ezen a hétvégén a Force India, a kiscsapat ugyanis kétszázadik nagydíjához ért. A kezdetekkor ezt senki nem gondolta volna, de már tíz éve a mezőny tagja.

részletek

A fékek óriásit fejlődtek tíz év alatt

Mélyreható vizsgálatokat végzett a Brembo, hogy az utóbbi tíz évben mennyit változott a fékezés a Formula-1-ben. Elképesztő adatokra derült fény, ettől is biztonságosabbá vált az autósport.

részletek

Kubica nem kapta meg győzelmi trófeáját

Robert Kubica egyetlen F1-es győzelmét 2008-ban aratta Kanadában, amiről érdekes információkat árult el. Az első helyért járó díj mellett mást sem kapott meg, amit szeretett volna.

részletek

Hamilton miatt Bottas is félresiklik?

Valtteri Bottas nagyon ígéretes karrier előtt állt, amikor a Williamshez került. A Mercedeshez szerződés legeredményesebb szezonját eredményezte, mégis lehet, hogy a vesztét hozza el?

részletek

Történelmi tény: az erőviszonyok idővel felborulnak

Időnként elég hozzá egy év, néha jóval hosszabb időbe telik, de a győztes csapatok is előbb-utóbb megjárják a mennyország után a poklot is. Mire mentek a régebben még jóval erősebb csapatok?

részletek

A Ferrari tíz éve nem volt ilyen jó

Jó hír a Scuderia szurkolóinak, hogy tavaly akkorát lépett előre kedvenc csapatuk, hogy az egyik legrosszabb idényük után az utóbbi tíz esztendő legjobbja következett Vettel vezetésével.

részletek

Amikor a fiókcsapat kerekedik felül

A Formula-1 történelmében a nagy istállók azért találták ki a B-csapatokat, hogy a segítségükre legyenek például a fejlesztéseknél. Ám időnként előfordult, hogy a kicsik szégyent hoztak rájuk.

részletek

Massa nagyon is elégedett karrierjével

Újabb nagy névtől búcsúzunk el idén a Formula-1-ben, Felipe Massa tizenöt évnyi versenyzés után távozik a száguldó cirkuszból, de kicsit sem rossz szájízzel. Hogyan érzi ezt belülről az érintett?

részletek

Massa egy dolgot hiányol karrierjéből

Felipe Massa hosszú karriert zárt le 2017-ben az F1-ben, versenyzői pályafutását azonban nem fejezi be. A brazil tárgyalásokat folytat néhány csapattal, és nemsokára visszatér a versenyzés világába.

részletek

Felipe Massa F1-es karrierje számokban

A brazil pilóta pályafutásának főbb pontjait elevenítettük fel, és próbáltuk számokkal érzékeltetni, milyen remek karriert tudhat magáénak a Williamstől végleg visszavonuló versenyző.

részletek