DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Camilleri: 2008 óta a legjobb szezonunk

A többség hajlamos az idei évre a Ferrari újabb kudarcaként tekinteni, de a cég vezérigazgatója nem ért egyet velük: rámutatott, a számok alapján ez az elmúlt tíz év talán legjobbja.

Az olaszok Formula-1-es istállója utoljára tíz évvel ezelőtt, 2008-ban nyert világbajnoki címet, a konstruktőrit – az utolsó egyénit 2007-ben szerezte meg. Az istálló rajongói a 2018-as idényre hajlamosak újabb kudarcként tekinteni, miután az egyéni cím Lewis Hamiltonnál maradt, de Louis Camilleri, a Ferrari vezérigazgatója kiemelte, az elmúlt évtizedben alighanem most nyújtották a legerősebb teljesítményt:

„Természetesen számunkra a győzelem a prioritás, mert az örökségünk része. Az idei év balszerencsésen alakult, hiszen nagyon közel kerültünk. Remélhetőleg a következő évben aztán sikerül is odaérnünk… Nem sokat tudok hozzátenni azt leszámítva, hogy a győzelem nagyon fontos számunkra, és mindent megteszünk érte” – mondta a máltai származású, egyiptomi születésű amerikai Camilleri.



„Annyit mondanék, hogy 2018 csak a számok alapján talán a legjobb szezonunk 2008 óta. Előre lépdelünk, bár még nem tartunk ott, ahol lenni akarunk. A következő évben meglátjuk, hogy hol állunk” – folytatta a vezérigazgató. A Ferrarinak maradt még esélye, hogy 2008-hoz hasonlóan megszerezze a konstruktőri vb-címet, habár ez inkább már csak matematikai jellegű.

Az F1i.com-on idézett Camilleri a költségvetési limitről is beszélt. Míg Sergio Marchionne elnök az örökzöld tervezet ellenzője volt, utódja sokkal engedékenyebbnek tűnik a kérdésben.

„A technikai szabályváltozások kapcsán vannak fejlemények, de a költségsapka és gazdasági ügyek terén nem igazán történtek. Utóbbiak nyilvánvaló módon kapcsolódnak előbbihez. Én úgy vélem, a költséglimitnek végső soron van értelme, de az ördög a részletekben rejlik. Azt hiszem, végül arra jutunk majd, hogy mindenkinek érdeke a bevezetés, itt azonban még nem tartunk” – beszélt a megosztó tárgyról Camilleri.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: