DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 11. hétfő

2004

Retro - Raikkönen először nyer Spában, Schumacher hétszeres bajnok

Michael Schumacher 2004-ben egész évben megállíthatatlan volt, először az az F1-es pilóta tudta versenyben is megszorongatni őt, aki majdnem legyűrte a 2003-as bajnokságért: Kimi Raikkönen, Belgiumban.

részletek

Retro – Zsinórban a hetedik

Michael Schumacher sorozatban hetedik győzelmét aratta, s karnyújtásnyira került tőle a hetedik világbajnoki címe – ez történt a 2004-es Magyar Nagydíjon, mely Ricky Bobby legendájának is része lett.

részletek

Retro – Schumacher és Brawn kitol a világgal

Avagy amikor még különlegességnek számított a négykiállásos taktika az F1-ben. 2004-ben ezen a napon zajlott az a Francia Nagydíj, amelyen a Renault túl korán érezte a kezében a győzelmet.

részletek

Valódi vagy szimulátoros? Sosem szólt még ennyire élethűen Schumacher Ferrarija

Csukott szemmel észre sem lehet venni, pedig ez csak játék! Hihetetlenül hasonlít a valódi Ferrari F2004-es hangjára ez a szimulátoros felvétel, ami az Assetto Corsában készült. Összehasonlításképp álljon itt Michael Schumacher egy valódi köre ugyanazzal az autóval, ugyanazon a pályán.

részletek

Podcast: A leggyorsabb magyar – a Baumgartner-sztori

Hogyan kezdődött a versenyzői karrierje, melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok az F1 felé vezető úton és a csúcsosztályban? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kaptunk páratlanul részletes válaszokat a leggyorsabb magyartól, Baumgartner Zsolttól, aki a Formula Podcast stábjához csatlakozva soha, sehol nem hallott sztorikat is elárult.

részletek

Retro – Schumacher a hetedik bűvöletében

Michael Schumacher sorozatban hetedik győzelmét aratta, s karnyújtásnyira került tőle a hetedik világbajnoki címe – ez történt a 2004-es Magyar Nagydíjon, mely Ricky Bobby legendájának is része lett.

részletek

Az egyik legmeglepőbb téli teszt

Időnként előfordul, hogy egy olyan csapat ér el meghökkentően jó eredményt a téli teszteken, ami előtte a fasorban sem volt. 2004-ben is erre volt példa, amit némileg az évad is igazolt később.

részletek

Dixon: Abszolút nem bánom, hogy nem lettem F1-es

Bő egy hete ötödször is bajnokká koronázták a népszerű, veterán Scott Dixont az IndyCarban. Bár még fiatalon tesztelt a Formula-1-ben, egyáltalán nem bánta meg, hogy maradt Amerikában.

részletek

Minden idők legjobb Ferrarija

Michael Schumacher a Ferrarinál öt, pályafutása során pedig hét világbajnoki címet nyert. Legjobb évét éppen 2004 jelentette, amikor a pilóta és az autó csodálatos párost alkotott.

részletek

Rossi lenyűgözte Schumachert F1-es tesztjén

A MotoGP legendájának az is megadatott, hogy kipróbálhasson egy Formula-1-es Ferrarit. Az olasz egy ilyen autóban sem érezte kényelmetlenül magát, amire Schumacher egykori mérnöke emlékezett vissza.

részletek

Retro – Kimi és a felfújható delfin

Raikkönen nem volt mindig az az örökké higgadt ember és példás családapa, akinek ma ismerjük: fiatalkorában, F1-es pályafutása kezdetén gyakran őrült kicsapongásaival került a hírekbe.

részletek

Schumi utolsó három nagy dobása Spában

Emlékezetesek Michael Schumacher ’90-es években aratott óriási győzelmei Belgiumban, de ebben az évezredben is produkált csodálatos versenyeket, ezeket gyűjtöttük össze egy csokorba.

részletek