DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
USA

Dixon: Abszolút nem bánom, hogy nem lettem F1-es

Bő egy hete ötödször is bajnokká koronázták a népszerű, veterán Scott Dixont az IndyCarban. Bár még fiatalon tesztelt a Formula-1-ben, egyáltalán nem bánta meg, hogy maradt Amerikában.

Az új-zélandi pilóta az évezred kezdetén, rendkívül fiatalon mutatkozott be a tengerentúli sorozatban. Eddig összesen ötször ért a csúcsra, pedig alakulhatott volna másképp is. A Williams-BMW ugyanis tesztelési lehetőséget biztosított számára 2004-ben, ami nem is sikerült rosszul.

„Remek tesztelést hajtottunk végre a Williams csapattal, de inkább csak egy menő időtöltés volt. Éppen megnyertem első IndyCar-bajnoki címemet. Már megvolt az istálló következő évi felállása, így igazából nem döntött semmiről” – emlékezett vissza Scott Dixon.

Scott Dixon legkevésbé sem bánja, hogy nem az F1-es szerepkört választotta


„Legjobb esetben is egy évre tesztpilótai szerepkörbe kerülhettem volna a gárdához, aztán lehet, hogy örökre el is tűntem volna a süllyesztőben. De én szerettem volna azt csinálni, amit igazán élvezek” – mutatott rá a veterán új-zélandi, aki összesen 44 sikernél jár már az IndyCarban. Nála többször csak A. J. Foyt és Mario Andretti diadalmaskodott a sorozatban.

Végül a tesztpilótai lehetőséget visszautasította a Williamsnél, az Egyesült Államokban maradt és többé vissza se nézett. „Abszolút zéró megbánás van bennem az elhatározásommal kapcsolatban. Egyáltalán nem bánom azt, ahol vagyok és amit teszek” – tette hozzá Dixon.

Egy korábbi nyilatkozatában a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown csak dicsérő szavakkal illette Scott Dixont, aki szerinte kiemelkedő tehetség mind a mai napig és a Formula-1-ben is megállná a helyét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: