DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök

2004

Retro - Trulli, Trulli, Trulli!

A Renault szenzációs rajtja, és még egy kilyukadt kipufogó sem tudta meggátolni Michael Schumachert abban, hogy tovább folytassa lehengerlő 2004-es szezonkezdetét és kivesse hálóját egy újabb nagy rekordra, amit viszont végül nem sikerült megdöntenie.

részletek

A Formula-1 London belvárosában?

A Formula-E gyakran rendez futamot híres nagyvárosok belterületein, ám a Formula-1-ben ez nem igazán megszokott Monte-Carlo, Szingapúr és a nemrég érkezett Baku kivételével. Az F1 új főnökei most egy londoni verseny megrendezéséről tárgyalnak.

részletek

Retro – Amikor a McLaren nagyon rossz volt

Visszaemlékezés a 2004-es Bahreini Nagydíjra, ahol Michael Schumacher ismét főlényesen győz, Button második dobogóját szerzi, Raikkönen alatt pedig látványos lángolással adja meg magát az autó.

részletek

Kvjat példaképei és karrierjének kezdete

Danyiil Kvjat remekül kijön csapattársával, Carlos Sainz-cal és jól érzi magát a családias hangulatú Toro Rossó istállónál, ahol lehet viccelődni is. De hogy ki miatt kezdett bele ebbe a sportba?

részletek

Retro – Amikor Webber hátsója lángra kapott

Utoljára ünnepeltek kettős győzelmet a Schumacher testvérek, két időmérőt és egy futamot rendeztek egy napon, az ausztrál F1-es pedig kis híján megsült Suzukában, ezért adta fel a versenyt.

részletek

Retro – Egy népszerűtlen időmérős rendszer

A 2000-es évek első felében számtalan kisebb-nagyobb változáson esett át az F1-es kvalifikáció: a 2004-es szisztémával kapcsolatban még Bernie Ecclestone is azt mondta: ezt senki sem akarja nézni.

részletek

Retro – Schumacher-sikersorozat kezdődik?

Az ellenfeleknek esélyt sem hagyva, grand slammel húzta be Michael Schumacher a 2004-es évadnyitót, melyen Baumgartner Zsolt bemutatkozott a Minardinál – 13 versenyen elért 12 győzelme közül ez volt az első.

részletek

Mi is történt pontosan ezzel az Ferrarival?

Bizonyára sokan látták már ezt a képet a kettétört F1-es Ferrariról, az internet népe most újból elővette, hogy kiderítse, igazi-e, és ha igen, mi is történt vele valójában.

részletek

Retro – Magyar pilóta a világ legjobbjai között

December 22. fontos dátum a hazai autósport történetében: 2003-ban ezen a napon dőlt el, hogy az ország egyedüli F1-es versenyzője, Baumgartner Zsolt a királykategória állandó résztvevője lesz.

részletek

Retro - Akinek egy szarvas jelentette a végállomást

A négyéves CART-pályafutását bajnoki címmel záró Cristiano da Matta óriási elvárásokkal érkezett az F1-be, de ott sosem ért el sikereket - onnan kiebrudalva egy szörnyű baleset törte ketté karrierjét.

részletek

Retro – Ott a pontocskánk!

Egy kaotikus rajt, egy hatalmas baleset és Montoya egymás utáni második kizárása is kellett hozzá, de ez utólagosan már senkit nem érdekelt: 2004-ben ezen a napon Baumgartner Zsolt révén magyar pont született az F1-ben.

részletek

Retro – Trulli nyer, Schumacher a falban

A 2004-es Monacói Nagydíj igazi izgalombombát szolgáltatott az egyhangú szezonban. Jarno Trulli egyetlen F1-es győzelmét szerezte, miközben Michael Schumacher leamortizálta a Ferrarit a safety car mögött.

részletek