DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Retro

Retro – Kimi és a felfújható delfin

Raikkönen nem volt mindig az az örökké higgadt ember és példás családapa, akinek ma ismerjük: fiatalkorában, F1-es pályafutása kezdetén gyakran őrült kicsapongásaival került a hírekbe.

Így történt 2004 novemberének utolsó napján is, amikor a finn sajtó háromnapos kanári-szigeteki ámokfutásáról számolt be: kiemelték, hogy a 25 éves versenyző, aki rövid idő leforgása alatt végigpartizta a Playa de Ingles partszakaszt, jegygyűrűje és akkori feleségi, Jenni Dahlman nélkül mutatkozott.

Annál többet látták különböző bárokban kompániájával, melybe a hokis Vesa Toskala is beletartozott. Egy finn kocsmába már alaposan elázva érkezett, 500 eurót dobott a pultra, és kiabálva tudatta a vendégekkel, hogy bárki helyett hajlandó fizetni. Jelenlevők állítása szerint a nadrágját is letolta, és a hátsóját mutogatta – mindez történt az első estén.

A nyaralással a finn bulvársajtó foglalkozott mélyrehatóan


Másnap Raikkönen már a címben szereplő hatalmas, felfújható delfinnel kezdte meg túráját, amellyel egy étterem közepén kezdett birkózni, több vendég italát leverve. Miután innen távoznia kellett, az utcán, a delfint ölelgetve szenderült álomba.

A McLaren fenegyerekének még egy említésre méltó kalandja volt: a finn énekes, Danny lépett fel az egyik helyi klubban, a társaság pedig természetesen felkereste a helyet. Danny megkérte a közönséget, hogy tapsolják meg a versenyzőt eredményes F1-es szezonjáért, melyen felbátorodva Raikkönen a színpadon elkezdte saját műsorát. Többször megbotlott, belekiabált az énekbe, majd észrevette a háttérénekeseket, és őket kezdte zaklatni. Az egyik énekesnő barátja megelégelte a helyzetet, ő dobta ki Raikkönent a klubból.

Szerencsére ez a szélsőséges Kimi már rég a múlté, 38 évesen Raikkönennek boldog családja és két gyermeke van: a rajongókat most már csak hamisíthatatlan, nemtörődöm stílusával és jellegzetes megjegyzéseivel szórakoztatja, ahelyett, hogy tivornyáival botránkoztatná meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: