DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A Formula-1 London belvárosában?

A Formula-E gyakran rendez futamot híres nagyvárosok belterületein, ám a Formula-1-ben ez nem igazán megszokott Monte-Carlo, Szingapúr és a nemrég érkezett Baku kivételével. Az F1 új főnökei most egy londoni verseny megrendezéséről tárgyalnak.

London Westminster városrészének tanácsa megerősítette, hogy valóban tárgyalásokat kezdtek egy lehetséges belvárosi Formula-1-es futam rendezéséről. Komoly hírverést is terveznek az eseményhez, a brit főváros utcáin bemutatót tartanának F1-es autókkal még ezen a nyáron, ami érintené London több nevezetes helyszínét is.

Korábban már rendeztek hasonló eseményt Londonban, egészen pontosan 2004-ben számos versenyautó és pilóta tette tiszteletét egy bemutatón, amikor is a Regent Street és a Piccadilly Circus között teljesítettek egy távot. Egy nemrég megváltozott angol törvény miatt a főváros utcáit igénybe vehetik motorsportos eseményekre. Ez pedig újra reményt ad a rajongók számára is, hogy London központjában nagydíjat rendezhessenek.

London már vendégül látta a Formula-1-et 2004-ben


„A szervezők és a tanács küldöttjei között valóban történt találkozó egy lehetséges, London központjában rendezendő autós eseményről, egyelőre még nem versenyről. A tárgyalások azonban még nagyon korai szakaszban járnak, így semmiben nem is állapodtunk meg” – így a Westminster városrész tanácsának közleménye.

Elképzelések szerint a belvárosi autós bemutató a július 16-i silverstone-i nagydíj egyik felvezetése lenne még a nyár első felében. A tervek egyébként egybecsengenek a Liberty Media azon elképzelésével, hogy minél több futamot rendezzenek nagyvárosok utcáin, korábban New York is szóba került egy éjszakai futammal. Londonban pedig 2016-ban Formula-E futamot rendeztek, de azért az egy másik kávéház.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: