DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 11. hétfő

2002

Retro – A Francia Nagydíj, ahol a vörös báró révbe ért

Michael Schumacher hosszú F1-es pályafutása alatt igazi rekordhalmozónak számított. Akadt azonban egy olyan csúcsbeállítás, amelyre talán a legbüszkébb lehet, mert ezen a napon – július 21-én 2002-ben – egy majd félévszázados eredményt adott át a múltnak.

részletek

Retro – Barrichello második futamgyőzelme

Hiába ült a mezőny legjobb autójában, a brazil pilótának majdnem két évet kellett várni karrierje első sikere után. Június 23-án rendezték a 2002-es Európa Nagydíjat, melyen már ő ünnepelhetett.

részletek

Retro – Barrichello búcsúztatta a "régi" Ringet

Az első és máig egyetlen olyan Magyar Nagydíj volt a 2002-es, ami már tét nélkül zajlott az egyéni bajnokság szempontjából, de nem jelenti azt, hogy ne tartogatott volna különleges eseményeket a hétvége.

részletek

Elárverezik a legbotrányosabb Ferrarit

Az idei F1-es szezonzáró után viheti haza valaki azt a 2002-es Ferrarit, amelynek eszmei értékét tovább emeli a tény, hogy pontosan mely versenyeken is használta azt Michael Schumacher.

részletek

Hogyan nyerte meg az ötödiket Fangio és Schumacher?

Nagyon sok a hasonlóság a két legenda bajnokavató versenye között: mindketten egy hátraesés után megszerzett győzelemmel, jócskán az év vége előtt, még a nyár folyamán koronázták meg fölényes, rekordot jelentő évüket.

részletek

Todt: Bottas fegyelmezettebb, mint Barrichello

Az FIA elnöke úgy gondolja, hogy a Mercedes csapatutasítása őszinte és indokolt volt Szocsiban. Jean Todt még a Ferrari csapatfőnökeként nem egyszer segítette így Michael Schumachert.

részletek

Méltán Elfeledve: A sosemvolt csapat 2002-ből

A 2002-es Malajziai Nagydíjon feltűnt egy csapat, mely rajthoz sem akart állni, de végül be sem engedték őket a pályára – ötéves motort raktak az autóba, a hátsó szárnya egy háromülésesről származott.

részletek

Brawn megbánta a 2002-es csapatutasítást

Az F1 történetének egyik legbotrányosabb pillanatává vált a fenti év Osztrák Nagydíja, amelyen a Ferrari arra kényszerítette Rubens Barrichellót, hogy engedje el Michael Schumachert. Ross Brawn, a Ferrari akkori technikai főnöke már máshogy cselekedne.

részletek

Retro – Wilson mégis belefért a Minardiba

A tragikus sorsú Justin Wilson egy szezont versenyzett az F1-ben. A legnagyobb gondot nem szokványos dolog, például a pénz jelentette, hanem az, magassága miatt elfér-e az autóban.

részletek

Massa szerint ugyanolyan az F1, mint 2002-ben

Noha 15 éven keresztül részese volt a Formula-1 körforgásának, az év végén visszavonuló Felipe Massa úgy érzi, a sport a főbb irányvonalait nézve vajmi keveset változott ezen időszak alatt.

részletek

Retro – A Belga Nagydíj a mélypontra kerül

Amikor Spába érkezik az F1-es mezőny, mindenki izgalmakra, hátborzongásra, tempós előzésekre, esetleg némi esőre számít. Nos, a 2002-ben ezen a napon rendezett Belga Nagydíjon kissé félrecsúszott a forgatókönyv.

részletek

Retro - Amikor Fisico odatette a Jordant

Azt beszélik F1-es berkekben, hogy egy pilóta tehetsége gyenge autókban ütközik ki igazán - Giancarlo Fisichellának ezt több alkalommal is sikerült megmutatnia karrierje során. 1997-ben, ezen a napon jelentette be őt a Jordan első alkalommal, ez alkalomból pedig felelevenítjük legjobb, kanárisárga autóban futott versenyeit.

részletek