DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 21. kedd

1986

Mexikó egyszer már eldönthette volna a bajnokságot

Könnyen lehetséges, hogy ezen a hétvégén világbajnokot avat a Formula-1, a papírforma szerint Lewis Hamilton bebiztosítja címét. Soha nem történt még ilyen Mexikóban, de egyszer közel álltunk ehhez.

részletek

Retro – A drámai 1986-os szezonzáró előjátéka

A Formula-1 történetének egyik leghíresebb utolsó versenyét alapozta meg a 15 év szünet után megrendezett Mexikói Nagydíj, melyen a tartós gumiknak hála első győzelmét szerezte Gerhard Berger és a Benetton.

részletek

Retro – Akire hiába vártak a sikerek

Sokáig tartott, mire megtalálta azt a szakágat, ahol igazán sikeres lehetett volna, de mielőtt lehetősége lett volna gyári csapatban megmutatni tehetségét, életét vesztette a Le Mans-i 24 óráson.

részletek

Méltán Elfeledve: Egy hibás elem a képletben

Világbajnok pilóta, tervező és csapatvezetők, Brawn és Newey egyazon istállónál – úgy hangzik, mint egy igazi álomcsapat, nem? Az F1 előző amerikai csapatának sorsát egyetlen rossz döntés pecsételte meg…

részletek

Retro – A Magyar Nagydíjak legnagyobb előzése?

1986-ban ezen a napon zajlott a legelső F1-es verseny a Hungaroringen – amely rögtön egy olyan pillanatot szolgáltatott, melyet a mai napig emlegetnek. Nelson Piquet döntő manőverét Ayrton Senna ellen.

részletek

Retro – Senna nem lassít, csúnyán összetöri

Ayrton Sennát végletekig küzdő és mindig pengeélen táncoló versenyzőként szokták méltatni – mentalitása azonban nem fizetődött ki mindig, például akkor, mikor az 1986-os Francia Nagydíjon olaj folyt a pályára.

részletek

Retro – Senna legszorosabb győzelme

Csak a klasszikusok közé sorolható az 1986-as jerezi verseny: Senna és a nagyot kockáztató Mansell egymás mellett szelték át a célvonalat, szemre nem lehetett megmondani, ki nyerte a futamot.

részletek

Retro - A legizgalmasabb bajnoki döntő

Bár az elmúlt évtizedben is volt pár olyan finálé, amelyen matekozni kellett, semmi nem volt hasonlítható az 1986-ban épp ezen a napon zajló Ausztrál Nagydíjhoz, ahol a nevető harmadiké lett a diadal.

részletek

Retro – S az utolsó körben jött a káosz

Az 1986-os hockenheimi futam valószínűleg nem került volna az F1 történelemkönyvébe, ha egy egészen elképesztő utolsó kör nem borít fel szinte mindent, ami addig lezajlott a versenyen.

részletek

Piquet: Senna egy rohadék volt

Nelson Piquet öregkorában is fittyet hány az etikettre. A háromszoros világbajnok F1-es legenda néhány éve a Hungaroringen olyan állításokat tett Ayrton Sennáról, amilyeneket hallottról finoman szólva nem illik.

részletek

A Magyar Nagydíj első győztese az M4 Sportban

Nem akármilyen sztárvendége lesz az M4 Sport csütörtök esti, Boxutca Magazin című műsorának, hiszen az első 1986-os F1-es Magyar Nagydíj győztese, Senna és Mansell legyőzője fog mesélni emlékeiről.

részletek

Retro – Senna lelépett meccset nézni

1986-ban épp ezen a napon rendezték a Franciaország-Brazília negyeddöntőt a mexikói labdarúgó világbajnokságon. Hogy ez miért érdekel minket? Mert az aznap pole-t szerzőt Sennát is érdekelte...

részletek