DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Jos Verstappen: Nagyon elfoglaltak voltunk

Gyerekként nagyon sűrűek voltak Max Verstappen napjai az édesapja szerint. A korábbi F1-es pilóta felidézte azokat az időket, amikor a világbajnoki címvédő még gokartozott.

Max Verstappen 2015-ben nagyon fiatalon lett F1-es pilóta, és mindössze néhány évre volt szüksége, hogy 2021 végén már világbajnoknak mondhassa magát. A Red Bull pilótája jelenleg is nagyszerű formát mutat, ám a sikernek megvolt az ára.

Erről nemrégiben Jos Verstappen beszélt, aki elárulta, fia 4 évesen kezdett el gokartozni, onnantól kezdve pedig rettentően elfoglaltak voltak, mivel kezdetben nem állt mögöttük jelentős támogatás.

„Max akkor négyéves volt. Látta, hogy a barátja, Stan már vezethetett. Aztán felhívott és sírni kezdett. Ezek után azonnal vettem neki otthonra egy ilyet. Később mindent magunk csináltunk, miközben a gyári csapatok ellen versenyeztünk, de egyszerűen nem akartunk másoktól függeni” – mesélte a korábbi Formula-1-es pilóta.



 

Az idősebb Verstappen megpróbálta minden tapasztalatát felhasználni, amit addig a motorsportban szerzett, hogy megkönnyítse fia dolgát, ez viszont rengeteg időt felemésztett.

„Nem azt mondom, hogy rögtön minden bölcsességem megvolt, de próbálkozások és hibák útján váltam bölccsé. Heti hét napot dolgoztam rajta, legalább napi tizenkét órát. Hobbinak éreztem, de mégis mindent meg akartunk nyerni. Persze az emberek nem mindig bátorítottak azért, amiért ezzel foglalkoztam, és amikor most visszatekintek, rájövök, hogy rendkívül elfoglaltak voltunk. Többször álltam úgy a munkapadnál, hogy alig tudtam arról, hol vagyok. Kimerülten, néhány órára lefeküdtem a kanapéra, aztán újra folytattam, de mostanra már tudjuk, hogy miért tettük ezt” – idézte Verstappent a Netherlands Posts.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: