DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Verstappen sürgős megoldást vár a problémákra

Max Verstappen szerint csapatának, a Red Bullnak alaposan ki kell elemeznie az Osztrák Nagydíjon gyűjtött adatokat, és mihamarabb megoldást kell találnia az őket sújtó gumiproblémákra.

A világbajnoki címvédő Spielbergben is remekül teljesített, a pénteki időmérő edzésen megszerezte a pole-pozíciót, a szombati sprintversenyen pedig rajt-cél győzelmet aratott, miután a rajtnál sikeresen verte vissza Charles Leclerc támadását. A vasárnapi versenyen azonban nem jött össze az elsőség a holland számára, hiszen a túlzott gumikopás képében egy meglehetősen ritka jelenség ütötte fel a fejét a Red Bullnál. A Ferrari versenyautója jóval kíméletesebben bánt az abroncsokkal a spielbergi aszfaltcsíkon, mint az RB18, ezzel pedig a maranellóiak hatalmas lehetőséget kaptak a kettős győzelemre, melyet végül csak félig sikerült kihasználniuk, hiszen Carlos Sainz motorhiba miatt kiállni kényszerült, Leclerc viszont megszerezte első győzelmét az áprilisi Ausztrál Nagydíj óta.

A versenyt követően Christian Horner, valamint Helmut Marko is értetlenül állt a probléma előtt, Verstappen pedig hangsúlyozta, hogy minél hamarabb megoldást kell találniuk a jelenségre: „Elégedettek lehetünk a második hellyel, mert az egész versenyen nagyon lassúak voltunk. A Ferrari egyszerűen gyorsabb volt nálunk. Általában jól bánunk a gumikkal, de itt most nem ez volt a helyzet. Két kör elteltével jóval rosszabb volt a tempónk a vártnál, a Ferrarik viszont sokkal gyorsabbak voltak annál, mint amire számítottunk. Már a sprintverseny végén is nagyon jó volt a sebességük” – nyilatkozta Verstappen a Servus TV-nek.



„A sprint után azt gondoltam, hogy tudunk majd javítani az autónkon vasárnapra, de végül nem léptünk előrébb. A verseny végén még Charles gondjai ellenére is csak két-három tizeddel voltunk gyorsabbak nála. Mindenképp meg kell értenünk a probléma okát, ezért minden adatot elemeznünk kell.”

Verstappen azt is bevallota, hogy a Ferrari erőfölényét látva feleslegesnek érezte, hogy nagyobb ellenállást mutasson Leclerc ellen: „Próbáltam tenni valamit, de teljesen egyértelmű volt a tempókülönbség, így mindenféle kockázatvállalás nélkül elengedtem őt. Carlos kieséséig a harmadik hely volt a maximum, amit elérhettünk, szóval szerencsénk volt, hogy végül másodikként futottunk be.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: