DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Albon anyja a börtönt is megjárta, amikor fia még tinédzser volt

A Drive to Survive című dokumentumfilm-sorozat második évadában külön epizód foglalkozik a Red Bullhoz szezon közben előléptetett pilótával, akinek családi hátteréről is több érdekesség kiderült.

Múlt pénteken jelent meg a Netflix Formula-1-es dokumentumfilm-sorozatának, a Drive to Survive-nak a második évada, amelynek ötödik és hatodik epizódja a Red Bull tavalyi szezonköri pilótacseréjének két főszereplőjére fókuszál. A hatodik rész foglalkozik Alexander Albonnal és az ő előléptetésével, de a thai-brit pilóta családi hátterét is bemutatják – többek között azt a kevésbé ismert tényt is, hogy az F1-es pilóta édesanyja a börtönt is megjárta:

albon-redbull-2020-1



„2012 volt messze a legnehezebb év az életemben. Még most sem szeretek róla beszélni. Nyilvánvalóan nehéz időszak volt, jártam a bíróságra. Láttam mindent: láttam, ahogy letartóztatták és elvitték” – mesélte Albon, akinek édesanyja is megszólalt a sorozatban: „Igen, hibáztam. Megfizettem azért, amit tettem, Alex pedig megbocsátott nekem.”

A Mirror azt is megírta az epizód megjelenése után, hogy Kankamolt 7,5 millió angol fontos autós csalás miatt ítélték el: Ferrarikat, Bentley-ket és Rolls Royce-okat adott el áron alul azt ígérve, hogy az új tulajdonosuk magasabb áron tovább értékesítve gyors profitra tehet szert. Csakhogy a partnerek jó része sosem kapta meg az autóját, illetve volt olyan is, amelyet kétszer adott el Albon anyja. Kankamolt 2012-ben hat év börtönre ítélték, de 2015 őszén kiengedték.

Mindenesetre ez az eset is közrejátszott abban, hogy annak idején Albont elküldte a Red Bull a pilótanevelői programjából: „15 éves voltam akkor, nekem kellett a ház urának lennem, figyelnem a testvéreimre és hasonlók, amíg ő… mi úgy mondjuk, hogy „vakáción volt”. Akkoriban a Red Bull juniorprogramjának pilótája voltam, de egyszerre kellett megbirkóznom a családi életemmel és a versenyzői léttel. Nem volt minden rendben fejben a versenyhétvégéken, és ezért ki is raktak, mert az eredményeim sem voltam elég jók. Számítottam rá, de nyilván a kirúgás után az volt bennünk, hogy ’mi lesz ezután?’. Pénzünk nyilván nem volt, de ott volt a thai származásom, így találtunk ott szponzorokat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: