DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Hamilton visszaesett a legjobban fizetett sportolók listáján

Bár Lewis Hamilton bevételei minden bizonnyal nőttek 2017 óta, mégis visszább csúszott a Forbes leggazdagabb sportolóinak listáján. Az F1-esek közül egyedül Vettel fért még fel a névsorra.

A 2018-ban megjelent listán Lewis Hamilton még a 12. leggazdagabb sportolónak számított a Forbes magazin szerint, idén viszont egy hellyel visszább esett, így a 2018-as bevételek alapján az ötszörös világbajnok pilóta már „csak” 13. a listán, és már nem is egyedül a legjobban kereső brit sportoló, hiszen a bokszoló Anthony Joshuával holtversenyben foglalják el a 13. helyet.

A Forbes szerint Hamilton 55 millió dolláros bevételt könyvelhetett el, amelyre további milliók jöttek rá a különböző szponzori szerződéseiből, illetve a Mercedes által kapott bónuszokból is. A tavalyi évtől eltérően idén csak Vettel fért még fel a Forbes listájára a Formula-1-esek közül.



Azonban a német versenyző jócskán visszaesett, mivel tavaly még a 18. helyet foglalta el, idén pedig már csak a 30. legjobban kereső sportoló a világon, ami annak is köszönhető, hogy jelentősen megugrottak a tengerentúlon népszerű játékok sportolóinak a fizetései.

A vezető helyet Lionel Messi visszavette az őt tavaly beelőző Floyd Mayweathertől. Hamiltont a tavalyi listához képest a bokszoló, Saul „Canelo” Alvarez, az NFL quarterbackjei, Russell Wilson, Aaron Rodgers és Ben Roethlisberger, valamint Tiger Woods előzték meg.

Lewis Hamilton és Sebastian Vettel állandó szereplői a Forbes 100-as listájának, tavaly rajtuk kívül még Fernando Alonso is befért a 100 legjobban kereső sportoló közé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: