DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Hamilton az 50 leggazdagabb híresség között

Lewis Hamilton a legjobban kereső motorsport-csillag és a Forbes listája szerint a 12. legjobban fizetett sportoló. De vajon hogyan állnak az F1-esek a világ többi hírességével összehasonlítva?

Korábban már megírtuk, hogy Lewis Hamilton a legjobban fizetett sportoló a motorsport világában, illetve az összesített sportolói listán a 12. helyet foglalta el 2017-ben. A négyszeres világbajnok brit nagyjából 42 millió dollárt keresett 2017-ben, amihez még jött 9 millió reklámszerződésekből és egyéb, F1-en kívüli tevékenységekből. Így összesen 51 millió dollárt keresett meg a tavalyi évben Lewis Hamilton, ami azt jelenti, hogy ő a 47. legjobban fizetett híresség a világon.

Hamilton olyan hírességeket előz meg ezzel, mint például Lady Gaga ($50m), Paul McCartney ($47,5m), Rihanna ($37,5m), de Will Smith ($42m), Scarlett Johansson ($40,5m) és Adam Sandler ($37,5m) is csak utána következik a listán.

Egy dolog biztos: Hamilton idén sem fog leégni


Rajta kívül még Sebastian Vettel fért fel a százas listára, akinek a fizetése nagyjából megegyezett Lewis Hamiltonéval 2017-ben, azonban visszafogottabb életstílusa miatt kevesebb reklámbevételhez jut, így a maga 42,3 millió dolláros keresetével „csak” a lista 69. helyén szerepel a német.

A legfrissebb hírek szerint Hamilton szerződéshosszabbítását a hétvégén esedékes Német Nagydíjon jelentheti be a Mercedes, állítólag több, mint 56,5 millió dollárt tehet majd zsebre a brit, ha igazak a hírek, ezzel természetesen még feljebb tornászva magát a Forbes listáján.

A rangsort egyébként Floyd Mayweather vezeti, 285 millió dollárral, ami javarészt a Conor McGregorral való Las Vegas-i bokszmeccsének köszönhető. Őt George Clooney ($239m) és Kylie Jenner ($166,5m) követik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: