DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Árverésre bocsátják Senna sisakját

Harminc évvel ezelőtt Ayrton Senna jelentette az etalont a Formula-1-ben. Most egyik olyan, versenyen is használt bukósisakját veheti meg bárki, amit második világbajnoki címének évében viselt.

Agresszív, félelmet nem ismerő vezetési stílusa és elképesztő tudása miatt sokak kedvence volt a legendás brazil, aki gyengébb autókkal is nagyokat villantott, amire csak a legnagyobbak képesek. Már fiatal éveiben a Tolemannel és a Lotusszal is olyan remekül ment, hogy ekkor is látszott, hogy hatalmas tehetség. Utóbbi csapattal rendszeresen szállította a futamgyőzelmeket és a világbajnoki címért is folyamatosan harcban volt.

Pályafutásainak igazi sikerei viszont a McLaren-Hondához kötődnek, 1988-ban, 1990-ben és 1991-ben is a csúcsra ért. Most egy olyan bukósisakra licitálhat bárki, amit 1990-es, második bajnoki évében használt élesben is, tehát emiatt még értékesebb.

Ezzel a sisakkal gazdagodhat a szerencsés licitáló


Az RM Sotheby’s által februárban szervezett aukción, Párizsban kerül kalapács alá a remek darab. Mivel nem csak bemutatókon használt darab, hanem Senna versenyen is viselte, ezért ritkaságnak számít, nagyobb értékkel bír.

Az RM Sotheby’s tudatja, hogy „a sisakon látszik, hogy viselték, valódiságát pedig az az Angelo Parilla igazolja, aki Ayrton Senna menedzsereként dolgozott gokartos pályafutása alatt és akinek a legendás brazil ajándékozta a sisakot”. A brazil egyébként csak sokadik nekifutásra volt képes nyerni saját hazájában, ez 1990-ben még nem sikerült.

Senna karrierjének egyik fontos állomása volt az 1990-es év, amikor sikerült visszahódítania a világbajnoki címet Alain Prosttól. Bár hivatalosan még nem tették közzé a kikiáltási árat, a szakemberek úgy számolnak, hogy valahol 80 000 és 120 000 euró között lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: