DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
Egyéb

Hamilton szerezné meg Senna autóját?

Titokzatos érdeklődők bukkantak fel Ayrton Senna hamarosan árverésre bocsátandó McLarenje körül a jelenlegi tulajdonos szerint. A feltevések szerint Lewis Hamilton is pályázik az értékes autóra.

Ahogy arról nemrégen hírt adtunk, a legendás, háromszoros világbajnok brazil pilóta 1993-as McLaren-Fordját árverésre bocsátják idén májusban. A versenyautó különleges értékét az adja, hogy ez nem csak bemutatókon használt példány volt, hanem élesben is futott számos versenyt, köztük a Monacói Nagydíjat, amit Senna megnyert.

Szokatlanul megélénkült az érdeklődés az aukciót lebonyolító cég, a Bonham körül, amióta bejelentették, hogy május 25-én nyilvánosan kalapács alá kerül a brazil legenda autója. Mark Osborne, a cég feje három titokzatos érdeklődőről beszélt, akik közül az „egyikük nagyon jól ismert egyéniség".

Szokatlanul megnőtt az érdeklődés Senna egykori McLarenje iránt


Nevet nem árult el, de a híresztelések máris szárnyra kaptak. Köztudott ugyanis Lewis Hamilton Senna iránti rajongása és csodálata, a négyszeres bajnok brit számos alkalommal hangoztatta, mennyire elismeri nagynevű elődje teljesítményét és személyiségét.

A szakértők nagyjából hatmillió dollárra tartják a McLaren-Ford értékét, de vélhetően Hamilton számára egyenesen felbecsülhetetlen értékkel bírna. Potenciális érdeklődőnek tartják Ron Dennist is, aki így is számos, a wokingi istálló által használt autót birtokol, amelyek közül a legtöbb a McLaren technológiai központjának előterében történt elhelyezésre.

Egyetlen részlet azonban nyilvánosságra került, ami kissé csökkenti annak esélyét, hogy a lehetséges vevő Hamilton vagy Dennis volna. Az érdeklődő ugyanis a vásárlás előtt szeretné hallani az autót működés közben, amely inkább egy gazdag rajongót takarhat, mint egy profi, Formula-1-ben hosszú ideje részt vevő személyt. Néhány hónap múlva megtudjuk, még egy ideig várnunk kell, igazak-e a feltevések.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: