DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
Egyéb

Izgalmas programok várnak Pécsen!

Gyerekes szülőként mindig azt figyeljük, hogy hová mehetünk el úgy, hogy a srácok ne kezdjenek nyűglődni és unatkozni.

https-www.meseweb.hu - 2024 április - Cikk1



Ha ti is egy sportos család vagytok, akik emellett a tudásra is szomjaztok, akkor olvasd el cikkünket, mert egy olyan különleges programot mutatunk be, ami szinte bármilyen életkorú gyermekkel élvezhető és a szülők számára is izgalmas kalandokat tartogat.

 

A Zsolnay-negyed egy fantasztikus átalakuláson ment keresztül

A pécsi Zsolnay-negyed ad otthont egy elképesztő történetnek, amelynek központja az Meseweb oldalán is elérhető Eozinvilág: könyv, társasjáték és dekoráció formájában is megismerhetitek a csodás kalandokat.

A Zsolnay-negyed különféle ikonikus helyszínekből áll, a mesekönyv sztorija pedig itt játszódik, ezért, ha a könyvet is elolvassátok, akkor utána még nagyszerűbb lesz felkeresni ezeket a színtereket.

 

Milyen programokat találsz a Zsolnay Kulturális Negyedben?

Egy olyan kulturális és művészeti bázist alakítottak ki a Zsolnay porcelángyár területén, ahol gazdag programok, állandó és időszakos kiállítások és rengeteg gyerek- és kamaszprogram található. Teljesen kizárt az, hogy bármelyik lurkó ne találná itt a helyét, akármilyen mozgékony. Szinte biztos, hogy egy sportprogramnak is megfelelő, ezért elégedett és elfáradt gyermekekkel térhetünk haza.

 

Várszegi Adél könyve játékosan kapcsolódik a porcelánhoz és a Zsolnayhoz

Várszegi Adél nem másra vállalkozott, minthogy olyan fordulatokkal teli, gyönyörűen illusztrált, lebilincselő és szórakoztató mesét ír a gyerekeknek, amely amellett, hogy leköti a figyelmüket, még fontos ismereteket is átad a számukra. Így jött létre az Eozinvilág, amely segít megismertetni a következő generációval a magyar múltat, azokat a dolgokat, amelyekre méltán lehetünk büszkék.

 

A Zsolnay porcelán világhírű!

Zsolnay Vilmos nem csupán tehetséges üzletember volt, aki felvirágoztatta a porcelángyárat, de kitartó kutató is, aki mindig kereste az újdonságokat, és olyan termékeket szeretett volna gyártani, amelyet senki más.

Ennek érdekében olyan csapatot szervezett, melynek a kor legnagyobb vegyészei is tagjai voltak, ez a csapat fejlesztette ki az eozint, ami egyedi kinézetet adott a porcelántárgyaknak. Ez a máz a világkiállításokon is felhívta magára a figyelmet, ezáltal világhír és rengeteg megrendelés várt a bátor vállalkozóra.

 

Zsolna és az Eozingyár a gyerekekhez is közel hozza a múltat

A mesekönyv főszereplője Zsolna, a kislány, aki egy gyanús alakot követve jut el az Eozinvilágba, ahol a manók dolgoznak. Rengeteg barátra lel, azonban feladatok is várják, hiszen segítenie kell a manóknak abban, hogy az Eozingyár megmaradjon, mivel Palibú ármánykodásával Eozinvilág veszélybe került. A mesekönyv illusztrációja is lenyűgöző, ezáltal a legkisebbek számára is inspirációt adhat a rajzolásra.

A Zsolna és az Eozingyár könyv elkalauzolja kicsiket és nagyokat a Zsolnay-negyed hagyományos helyszíneire, amelyet mindenképpen érdemes személyesen is felkeresni, és élvezni a rengeteg tudományos és kulturális programot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: