DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
Egyéb

5 tipp a tökéletes névjegykártyáért

Hiába a digitális világ, a névjegykártyák továbbra is fontos szerepet játszanak az üzleti kapcsolatok kiépítésében és fenntartásában, akár még a sport területén is. Bár az online információk könnyen elérhetők, egy jól megtervezett minőségi névjegykártya hitelesebbé teszi az üzleti megjelenést.

https-myprintpix.hu - 2024 április - Cikk5



Nyomtatott információ kockák a sikerért

A myprintpix.hu oldalán sok tippet kaphat a névjegykártya készítés online lehetőségeire. Így laikusként sem kell azt érezni, hogy túl nagy fába vágta a fejszét. Elég a jól működő digitális felület mellé, ha pár gyakorlati tippet kap a készítéshez.

Hiszen ma már nem feltétlenül kell grafikusnak lenni a tervezéshez. Persze a jó dizájn elengedhetetlen a névjegykártya hatékonyságához.

 

Milyen dizájn irányelveket érdemes betartani?

Az alapvető dizájn irányelveket és a jó ízlést követve bárki képes lehet egy meggyőző névjegykártya elkészítésére. Íme 5 fontos tipp, ha azt szeretné, hogy jól sikerüljön a végeredmény.

Egyszerűség: A túlzott információk vagy a bonyolult dizájn zavaró lehet. A sok lényegtelen elem helyett legyenek rajta az alapvető információk: név, cég neve, elérhetőség és talán egy rövid jelmondat vagy cégprofil.

Minőség: Ahhoz hogy profinak tűnjön a névjegy, érdemes rá soft touch fóliát választani. Ezt még magasabb szintre emeli a 3D UV lakkozás, mely egy domború, kézzel tapintható külsőt biztosít.

Meglévő sablonok: Nem kell feltétlenül egyedi megjelenést választani, sok esetben elég egy jó sablon is. Ezzel is tökéletesen megválasztható a céghez passzoló stílus.

Furcsa betűtípus: Érdemes elkerülni a cikornyás, nehezen kiolvasható betűket. Hiszen pont az a lényeg, hogy egy könnyen kiolvasható, gyors adathalmazt adjon a másik fél kezébe. Fontos, hogy a jó olvashatóság érdekében megfelelő betűméretet válasszon minimum 8-as ppt, írott betűtípus esetén minimum 11 ppt használata ajánlott.

Konzisztencia: A névjegykártyának összhangban kell lennie az Ön többi marketing anyagával és vállalati arculatával. Használjon azonos színeket, betűtípust és stílust, hogy egységes arculatot mutasson.

 

Nyomtatni ezért nem érdemes otthon

Ha nem akarunk egy szépen tervezett dizájnt elrontani, jobb, ha nem otthon próbáljuk a papírra varázsolni. Ez ugyanis az a rész, ahol tényleg szükség van a profi technológiára és tapasztalatra.

A lakossági felhasználásra szánt készülékek nem mindig tudják ugyanazt a színt hozni, amit a képernyőn látunk. Egy profi viszont pontosan tudja, milyen beállításokat kell alkalmazni a kívánt eredmény eléréséhez. Rendelkezik a megfelelő eszközökkel és a jó minőségű anyagokkal.

Lehetősége lesz választani a különböző papírtípusok között. A fóliázás és a 3D UV lakk hozzáadásával pedig még exkluzívabb megjelenést érhet el. Végül pedig nagy előny, hogy gyorsabb és hatékonyabb is a készítés folyamata.

Az otthoni nyomtatásnál a nyomtató sebessége és kapacitása korlátozott lehet, szakértő kezekben viszont nagy mennyiségű névjegykártyát is hamar elő lehet előállítani. Mindezt anélkül, hogy minőségi kompromisszumokat kellene kötni.

Egy névjegy készítése tehát csak egy kis lépés, de nagy lépés lehet a cég számára!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: