DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Szerinted ezek a legjobb 195 50 R15 nyári gumik?

A 195 50 R15 nyári gumik kínálata is meglepően széles, pedig nem csoda, az R15 méret leginkább a kompakt városi kisautók mérete. Érdekes, hogy az abroncsgyártók közül ezt a méretet leginkább a középkategóriás márkák lovagolják meg, és gyártanak rá több típust is. Persze, ha belegondolunk, akkor érthető is, hiszen a kompakt, városi kisautókat elsősorban városi közlekedésre használják a mindennapokba, de alkalmanként hosszabb utazásra is alkalmasak. Aki abroncsot keres, nem feltétlen kell prémium abroncsot vennie, hiszen a városi közlekedéshez elég lehet egy minőségi középkategóriás abroncs is.

Természetesen a városi kompakt kisautókra gyakran keresnek alacsony árkategóriás abroncsot is, különösen azok a sofőrök, akik ritkábban, heti vagy havi rendszerességgel vezetnek. Számukra valóban jó választás lehet egy kedvező árkategóriát képviselő abroncs is. A választék minden szegmens esetében széles, de a teszteredmények mindig segíthetnek a döntés meghozatalában. Létezik már összesített lista is, mely az elmúlt évek eredményei alapján készítenek egy rangsort a legjobb 195 50 R15 nyári gumikból.

195-50-r15-nyari-gumi



Melyek a legjobb prémium abroncsok a 195 50 R15 nyári gumik közül?

Valószínűleg nem okoz senkinek sem meglepetést, hogy a nemzetközi tesztek eredményei alapján a 195 50 R15 nyári gumi esetében is a legjobbnak a prémium kategóriás márkák bizonyulnak. Természetesen a prémium kategóriás abroncsok között is vannak különbségek, amit a 195 50 R15 nyári gumi eredmények is jól példáznak. Az összesítés alapján ebben a méretben a Bridgestone Turanza T005 bizonyult a legjobbnak, de az élmezőnyben a Goodyear Efficient Grip Performance és a Michelin Primacy 4 is helyet kap.

A szintén prémium kategóriás Continental ebben a méretben nem is képviselteti magát a teszteken, ugyanakkor a Dunlop igen. Bár a Dunlop hazánkban közel sem olyan ismert márka, mint a már felsorolt prémium márkák, de a minősége ebbe a szegmensbe emeli. A Dunlop SP Sport-Bluresponse a 195 50 R15 méretű abroncsok között előkelő helyen szerepel, ahogyan a Pirelli P1 Cinturato Verde is. Ha prémium kategória akkor a Vredestein sem maradhat le a listáról, mely a Vredestein Sportrac 5 abronccsal képviselteti magát a 195 50 R15 nyári gumik között.

Ha a legjobb ár-érték arányú abroncsot keressük, a középkategóriás abroncsok között is érdemes körülnézni

Amennyiben nem szeretnénk prémium árat kifizetni egy jó 195 50 R15 nyári gumiért, akkor a középkategóriás abroncsokat is érdemes alaposan megvizsgálni. Meglehetősen sok márka képviselteti magát ebben a méretkategóriában a teszteredmények alapján. Már az összesített lista dobogóján is egy felső-közép kategóriás abroncsot találunk, a 3. helyen ugyanis a Nokian Wetproof 2019-es új modellje kapott helyet. De ebben a méretkategóriában a Hankook és a Dunlop abroncsait is meg fogjuk találni, előbbi esetben a Hankook Ventus Prime3 K125-öt, a Dunlop pedig a Dunlop Sport BluResponse nyári abronccsal képviselteti magát.

Ha felső-közép kategória, akkor a Falken sem maradhat ki, aki a 195 50 R15 nyári gumi esetében a Falken ZIEX ZE914 ECORUN és a Falken ZIEX ZE310 ECORUN jó teszteredményeinek köszönhetően kerülhetett fel a legjobbak közé.

Az alacsony árkategóriás abroncsok között is találhatunk megbízható márkákat

A nyári gumik esetében az alacsony árkategóriás abroncsok is keresettebbek, hiszen a tesztek szerint szárazon és nedves felületeken is viszonylag jó eredményeket tudnak produkálni. Jó példa erre a Semperit Speed-Life 3 2020-as új modellje vagy a Semperit Speed-Life 2 is. Szintén jó választás lehet ebben a méretkategóriában a Fulda EcoControl HP is. A Semperit és a Fulda olyan alacsony kategóriás márkák, melyek ugyan olcsón kaphatóak, de mégis megbízhatóságot képviselnek.

Akik csak heti pár alkalommal vezetnek, számukra mindkét márka jó választás, a 195 50 R15 méret esetében pedig a felsorolt típusokat érdemes elsősorban keresni. Jól látszik, hogy a 195 50 R15 nyári gumi kínálat meglehetősen széles, és minden kategóriában találhatunk megfelelő abroncsot a városi kompakt kisautónkra.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: