Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. június 29. szerda

Gumiabroncs

Szerinted ezek a legjobb 195 50 R15 nyári gumik?

A 195 50 R15 nyári gumik kínálata is meglepően széles, pedig nem csoda, az R15 méret leginkább a kompakt városi kisautók mérete. Érdekes, hogy az abroncsgyártók közül ezt a méretet leginkább a középkategóriás márkák lovagolják meg, és gyártanak rá több típust is. Persze, ha belegondolunk, akkor érthető is, hiszen a kompakt, városi kisautókat elsősorban városi közlekedésre használják a mindennapokba, de alkalmanként hosszabb utazásra is alkalmasak. Aki abroncsot keres, nem feltétlen kell prémium abroncsot vennie, hiszen a városi közlekedéshez elég lehet egy minőségi középkategóriás abroncs is.

részletek

Fenntartható anyagok, villanyautós követelmények: így készül egy új generációs téli gumi

Az UltraGrip téliabroncscsalád kifejlesztéséért számos alkalommal díjazott, innovatív vállalatként a Goodyear célja, hogy egy-egy új termék tervezésekor és kifejlesztésekor túlteljesítse a piaci követelményeket és az ügyfelek elvárásait.

részletek

Drágulnak az abroncsok, mert...

A pandémia hatására az ipari abroncsok terén hasonló helyzet alakult ki, mint a személyautókra szánt gumiabroncsok esetében. Vagyis a gyártók nem tudnak annyit előállítani, mint amennyire valójában szükség lenne. „Vannak olyan ipari abroncsgyártók, amelyek 6-8 hónapos csúszásban vannak saját magukhoz képest, mert egyszerűen nem tudják elég gyorsan kielégíteni a keresletet. Emiatt az idei évben többször is dráguláson mentek keresztül a targoncaabroncsok” – hívta fel a figyelmet Horváth Zsolt, az ipari abroncsok forgalmazásával foglalkozó Zsolaka Kft. ügyvezető igazgatója.

részletek

Hogyan válasszak autógumit?

Az autózásban az egyik legtöbbet emlegetett kérdés, hogy mi alapján érdemes gumiabroncsot vásárolni a gépkocsikra. A mintázat lényeges? Fontos az abroncs tudása, vagy „csak guruljon”? Téli és nyári gumira is szükség van?

részletek

Az Apollo Tyres bővíti díjnyertes Vredestein négy évszakos gumiabroncs-kínálatát

Az Apollo Tyres idén ősszel jelentős mértékben bővíti Vredestein négy évszakos gumiabroncs-választékát, hogy ezzel kielégítse a gyors ütemben növekvő keresletet.

részletek

“Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak...” Ideje váltani!

Sosem tudod korán elkezdeni a téli gumi vásárlását. Ilyenkor, több száz oldalt is képes vagy böngészni vagy akár még másoktól szerzett információkat is gyűjteni. Bármennyire is tisztában vagy az autód adta méret lehetőségekkel még is, olykor meg kell fontolnod, hogy melyik lenne a legjobb megoldás. Sokan mondják és tapasztalom is, hogy télen mindig a keskeny autógumi a lényeg. De mi van akkor, ha ez a szélesség nem felel meg az én autómhoz? Példaként, vegyünk egy 225/45R17-es méretű téli gumiabroncsot.

részletek

Az Apollo téli abroncsújdonságai

Az Apollo az Apollo Vredestein B.V-hez tartozó márka. Nemcsak Vredestein márkás abroncsokat gyártanak, hanem a középkategóriában is képviseltetik magukat az Apollo márkával. Az Apollo bár középkategóriás márka, viszont a technológiák használatában visszaköszönnek a Vredestein prémiummárkás tulajdonságai is.

részletek

Végéhez közeledik a 18"-os gumik fejlesztése

Miután véget ért a kétnapos gumiteszt a Hungaroringen, a Pirelli jövő hónapra ígérte a 2022-es abroncsok végleges változatát. Isola szerint az új szabályok megkönnyítik majd a dolgukat.

részletek

Így fejleszt gumit az elektromos csúcsmodellekre a Goodyear

Az újonnan bemutatott elektromos autók átütő teljesítménye azt bizonyítja, hogy az elektromos hajtásra való átállás nemcsak a szén-dioxid-kibocsátást csökkenti, hanem a páratlan gyorsulásnak és a villanymotorok azonnal rendelkezésre álló hatalmas nyomatékának köszönhetően a vezetési élményben is új dimenziót nyit.

részletek

Nyárigumi-teszt 2021: autóhossznyi különbségek a fékutakban

Az egyetlen nagyszabású hazai nyárigumi-tesztet ismét a Használtautó.hu autós magazinja és a Nonstopgumi.hu csapata készítette a Hungaroring szívében található Groupama Tanpályán és közreműködésével. Egy kalkulátor segítségével pedig idén is meg lehet nézni, hogy a teszten résztvevő 15 abroncsszett közül melyik gumimodell lehet számunkra a leginkább testhezálló választás.

részletek

Idén 25 éves a Michelin Magyarországon

2021-ben ünnepli a Michelin a 25. évfordulóját Magyarországon. 1996 óta, amikor a Michelin Csoport megvásárolta a Taurus-t, a vállalat fenntartható mobilitást segítő megoldásokat kínál Magyarországon. A Michelin jelentős beruházásokkal, illetve e 25 éves időszakon túlmutató örökséghez hűen, felelősségteljesen és környezetbarát módon támogatja munkavállalóit, vevőit és a helyi közösségeket.

részletek

Magyar szabadalommal növelhető a gumiabroncsok élettartama

Új magyar találmánnyal optimalizálhatják a gumiabroncsok kopását a logisztikai raktárak üzemeltetői. A kifejezetten tömör abronccsal szerelt targoncák számára kifejlesztett gumiabroncs-kopás jelző magyar szabadalom, amelynek ötlete a Zsolaka Kft. ügyvezető igazgatójához, Horváth Zsolthoz köthető. A fejlesztésnek köszönhetően az üzemeltetők jelentős mértékben racionalizálhatják a targoncák abroncsaira fordított összegeket.

részletek