Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. április 16. péntek

Gumiabroncs

Mennyit költsünk új nyári gumiabroncsokra?

A tavasz és a melegebb idő eljövetele sok autótulajdonos számára a téli gumiabroncsok nyárira való cseréjét jelenti. Közülük is sokan szembesülnek ilyenkor a ténnyel, hogy a nyári gumik már nincsenek használható állapotban, azaz eljött az ideje annak, hogy új abroncsokkal lássák el gépjárművüket. Azonban ilyenkor felmerül a kérdés, hogy melyik modellt válasszák, és mennyi pénzt fordítsanak minderre.

részletek

Két tesztgyőzelemmel indítja a nyári szezont a Goodyear

Rangos elismerést kapott a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 abroncs a nedves és száraz utakon egyaránt maximális hatékonysággal nyújtott kiegyensúlyozott, kiváló teljesítményéért.

részletek

A Goodyear lett a "Zöld Pokol" gumiszállítója

A Goodyear lett a Nürburgring hivatalos abroncsszállító partnere; így még jobban elmélyült a híres német versenypálya és az abroncsvállalat régóta fennálló együttműködése.

részletek

Csúcstechnológiás szimulátor bevetésével gyorsítja fel az abroncsfejlesztést a Goodyear

A Goodyear Tire & Rubber Company és a szimulációs megoldásokat forgalmazó VI-grade ma bejelentette, hogy csúcstechnológiás DiM250 DYNAMIC vezetésszimulátort telepítenek a Goodyear Colmar-Bergben, Luxemburgban működő Innovációs Központjába.

részletek

A Vredestein bemutatja a kategóriaelső Ultrac nyári gumiabroncs-kínálatát

A holland prémium gumiabroncsmárka, a Vredestein bemutatta az Ultrac nyári gumiabroncsok teljesen új kínálatát, melynek tagjai nedves és száraz körülmények között is kategóriaelső teljesítményt nyújtanak. Az Apollo Tyres Enschedében, Hollandiában található globális kutatási és fejlesztési központjában, a biztonság és a kényelem szem előtt tartásával, kifejlesztett új Ultrac gumiabroncsok 15 és 18 hüvelyk közötti mérettartományban kaphatók, így számos családi és kompakt autóhoz ideális választást jelentenek.

részletek

Új gumiabroncs címke szabályozás az EU-ban

Az Európai Unió arra törekszik, hogy 2050-re csökkentse az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, vagyis minél több zöld megoldást hozzon létre.

részletek

Ön gondoskodott már a téligumicseréről?

A statisztikák azt mutatják, hogy a legtöbben október 10-e és karácsony között jutnak el, végül a téligumi cseréjére. Ez az időszak több mindennel jár együtt: akciókkal, kedvezményekkel, de nagyobb sorokkal, várakozási idővel is. Sokan akkor váltanak, amikor a hőmérséklet először esik 7 °C alá, mások addig várnak, amikor ez lesz a napi átlaghőmérséklet, mivel autójukat valószínűleg inkább nappal használják. Így a vénasszonyok nyara utánra esik a kerékcsere.

részletek

A Vredestein Quatrac megnyert egy újabb, négy évszakos gumiabroncsok számára kiírt tesztet

A Vredestein idén bemutatott négy évszakos Quatrac gumiabroncsa továbbra is lenyűgözi a vezető autós magazinok tesztpilótáit. A legutóbbi kiváló értékelés az Auto Bild Allrad nagy presztízzsel bíró éves abroncstesztjének keretein belül jelent meg. A teszten az abroncsgyártás legnagyobb nevei közé tartozó gyártók tizenegy gumiabroncsa vett részt, és a Quatrac holtversenyben az első helyen végzett. Az abroncsot számos változó tekintetében példaértékűnek nevezték, és mind a tizennégy tesztkategóriában a legmagasabb vagy a második legmagasabb osztályzatot érte el.

részletek

Tényleg annyira jó ötlet négy évszakos gumiabroncsra váltani?

Az ősz beköszöntével a látási viszonyok megváltoznak, az utak jóval csúszósabbak, síkosabbak lesznek – nem csak télen a hó, de ősszel a lehulló falevelek, a por, az eső miatt is. Érdemes tehát autónkat időben, megfelelően felkészíteni a hidegebb időjárási körülményekre, hogy ne érjen bennünket meglepetés. És ez nem csak a téli gumicserében kell, hogy érvényre jusson… Ráadásul, ma már egyre többen térnek át a szezonálisról a négy évszakos abroncsokra. De vajon jól teszik? Az Autóváros szakemberei eloszlatják a kételyeket.

részletek

Gumiszerviz a koronavírus idején

Csökkent a gumiszervizek forgalma a tavaszi lezárások idején, harmaduk pedig még ennél is gyengébb eredményre számít az őszi szezonban – ez derült ki az Apollo Vredestein Kft. friss kutatásából, melynek keretében hazai gumiszervizeket kérdeztek tapasztalataikról. Párhuzamosan a vásárlókat is megkérdezték, többségük sem az árakban, sem a kiszolgálás sebességében nem számít változásra, pedig ez utóbbit – a pontos, várakozás nélküli gyors munkát – tartják az egyik legfontosabbnak a fertőzés elkerüléséhez.

részletek

Az autósok egyre nagyobb aránya tér át a négy évszakos gumiabroncsra

A Bridgestone szakértői szerint 2020-ban a járványhelyzet alatt kevesebbet autózók abroncshasználati szokásainak megváltozása is növeli a négy évszakos gumiabroncsok iránt évek óta bővülő hazai keresletet. Az évről évre tapasztalható növekedés elsősorban a folyamatos új technológiai fejlesztésekből eredő minőségjavulásnak köszönhető. Eközben a nyári és téli gumikból idén januártól szeptemberig kevesebb fogyott 2019 azonos időszakához képest. A 2020-ban eladott abroncsok 5,5 százaléka volt négy évszakos, és az év hátralévő részében ez az arány várhatóan még tovább fog növekedni.

részletek

Megvan 2020 legjobb téli gumija

Az ADAC idei téligumi-tesztjének egyértelmű győztese a Bridgestone vezető téli gumija, a Blizzak LM005, amely a vizsgált 15 garnitúra személyautó-abroncs közül a legmagasabb pontszámot (2,0) kapta a német autóklub szakértőitől. A gumiabroncs-gyártó zászlóshajójának számító terméke az első olyan téli gumi, amely minden elérhető méretre a nedves tapadási tulajdonságáért megkapta az EU ‘A’ fokozatú minősítést, emellett magas pontszámot kapott kiegyensúlyozott teljesítmény-jellemzőiért is.

részletek
Olvastad már?