DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
Egyéb

A megfelelő teherautó-gumi beszerzése

Függetlenül attól, hogy mekkora járműről beszélünk, a legfontosabb alkatrész valószínűleg a gumiabroncs lesz. Ennek segítségével tudunk egyáltalán eljutni A pontból B pontba.

Ezért is fontos, hogy mindig a megfelelő változat kerüljön fel a járműre, pláne, ha egy nagyobb teherautóról beszélünk, ahol a terhelés is nagyobb az átlagnál.

Mi az, amit egy teherguminak tudnia kell?

A kérdést úgy is feltehetnénk, hogy mire jó a gumiabroncs? Ma már például a tehergumi beszerzése könnyedén megoldható akár a Gumiflex oldalán is. A választás azonban nem lesz egyszerű, mivel többféle kialakítással is találkozhatunk. Érdemes olyan nagyobb gyártó termékei között válogatni, mint amilyen a Bridgestone is, ami mindig valamilyen kedvezménnyel, kampánnyal várja a vásárlókat.

Egy teherguminak több feladata is van. Az első természetesen az, hogy egyáltalán mozgásba tudja lendíteni a járművet. Ezenkívül még ott van az irányíthatóság, a féktáv és az üzemanyag-fogyasztás is. Az irányíthatósághoz elengedhetetlen a megfelelő mintázat, hogy a különböző útviszonyok mellett is be tudjuk venni a kanyart függetlenül attól, hogy a teherjármű teljesen meg van pakolva vagy sem.

https-__gumiflex.hu_ - 2023 október - Cikk2



A féktáv akkor sem növekedhet nagymértékben, ha a raktér tele van szállítmánnyal. Ezért is az abroncs felel, fontos, hogy odafigyeljünk a minőségre. Az üzemanyag-fogyasztást is meghatározza a gumiszett, mivel nem mindegy, hogy mekkora energia szükséges a teherautó mozgatásához, elindításához és megállításához. Emellett pedig ott van a komfort, a kényelem, hogy mekkora kihívás a sofőr számára a jármű irányítása, vezetése. A teherguminak a nagy terheléssel is meg kell birkóznia, nem adhatja meg magát menet közben és megpakolt raktér alatt sem.

Miért fontos a minőség?

Ekkora terhelés mellett az abroncs igazi fogyóeszköznek számít. Ezért is fontos, hogy ne a legolcsóbb termékeket keressük, ha éppen új szett vásárlására van szükség. Mindig keressük a legnagyobb márkák gumiabroncsait, amelyek magas minőséget képviselnek. Ezek a gumik sokkal lassabban használódnak el, így hosszú távon még pénzt is spórolhatunk, valamint jobb teljesítményt nyújtanak.

Könnyebben tudjuk bevenni a kanyarokat, a féktáv mindig megfelelő lesz üres és teli raktér mellett is, az üzemanyag-fogyasztást is optimális szinten képes tartani. A biztonság miatt nem kell aggódni.

Szakember is tud segíteni

Az abroncsok kopását nem lehet megállítani, hiába minőségi vagy olcsó szett van a járművön. A mértéke viszont egyáltalán nem mindegy, hatalmas különbségek lehetnek az egyes termékek között. Érdemes minden nagyobb utazás és szezon előtt alaposan ellenőrizni a gumik állapotát, nehogy menet közben érjen minket kellemetlenség. Az elhasználódott abroncs akár balesethez is vezethet.

A csere során konzultáljunk szakemberrel, hogy mégis melyik az elérhető legjobb abroncs az adott jármű számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: