DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCR

Michelisz márkatársa is a WTCR-be tart

Két hivatalosan bejelentett tagja már van a WTCR formálódó mezőnyének, ami hamar újabb kettővel bővülhet. Egy háromszoros brit bajnok és a TCR tavalyi győztese is a világkupába tarthat.

A Brit túraautó-bajnokság élmenője, Gordon Shedden is csatlakozhat a WTCR lassan bővülő mezőnyéhez. Belga médiaforrások szerint Shedden a tavalyi TCR-bajnok Jean-Karl Vernay mellé érkezhet a Team WRT-hez, akik tavaly a türkizkék Volkswagen Golfokkal versenyeztek. A beszámolók alapján azonban a belga gárda lecserélné a jól bevált Golfokat, és idén az Audi RS 3 LMS típusára váltanának. Ha valóban így tesznek, azzal a német prémium márka minimum négy versenyautóval fogja képviselni magát a világkupában, hiszen az eddig bejelentett két másik versenyző, az ex-zengős Aurélien Panis és csapattársa, Denis Dupont is a négykarikás autót fogja vezetni

 Shedden-09_btcc

Shedden, futamgyőzelmet ünnepelve


A 38 éves Shedden már bő egy évtizede a BTCC élmezőnyébe tartozik. 2006-os debütálása óta (egyetlen év kivételével) végig Hondával versenyzett, így pár évig Michelisz Norbert márkatársának is számított. Mindhárom bajnoki címét (2012, 2015, 2016) a japán márka gyári pilótájaként szerezte meg. Ha a skót idén teljes szezont teljesítene a WTCR-ben, azzal BTCC-s terveit újra kell gondolnia: a két bajnokság 2018-ban öt versenyhétvégén fedi egymást, így párhuzamosan nem lesz lehetősége mindkét sorozatban részt vennie. Vernay személyében sikeres GT-versenyzőhöz csatlakozna, aki 2013-ban GTE AM kategóriában nyerte meg a Le Mans 24 órás versenyét egy Porsche 911-el.

vernay_tcr_2017

A tavalyi TCR-bajnok Vernay-jel társulva ütős páros lehet az övék

A BTCC számos nemzetközileg is sikeres túraautó-pilótát nevelt már ki, versenyzett itt többek között Yvan Muller, Gabriele Tarquini, de a kétszeres Formula-1-es világbajnok Jim Clark is. Ebből és sikereiből kiindulva Sheddennek sem lesz félnivalója a világkupa kihívásaitól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: